Tako dobar

Juneći gulaš s pivom i povrćem jedno je od onih jela kojem je teško odoljeti, kuhamo ga jednom tjedno

 Freeskyline/Getty Images/istockphoto
Uz ovo jelo neće vam trebati ništa drugo...

Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 2 sata 30 minuta • Porcija: 4-6

Trebat će vam:

3 žlice maslinova ulja
1 žlica maslaca
900 g mesa za gulaš
1 srednji luk
3 režnja češnjaka
300 ml piva
1 l goveđeg temeljca
450 ml vode (prema potrebi dodatno)
1 žlica Worcestershire umaka
2 žlice koncentrata rajčice
½ žličice paprike
½ žličice soli
papar
1½ žličica šećera
4 mrkve
4 mlada krumpira

Priprema:

Zagrijte ulje i maslac u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Kratko zapecite meso pa ga ostavite sa strane. Usitnite ga. U lonac dodajte luk narezan na kockice. Promiješajte i pirjajte dvije-tri minute dok ne omekša pa dodajte usitnjeni češnjak još koju minutu.

Ulijte pivo i goveđi temeljac, zatim dodajte Worcestershire, koncentrat rajčice, papriku, sol, papar i šećer. Vratite meso u lonac. Promiješajte da se sjedini.

Poklopite i pirjajte do dva sata. Tekućina bi se trebala kuhati dok se ne reducira, a gulaš malo ne zgusne. Dodajte mrkvu i krumpir, zatim poklopite i kuhajte dodatnih 30 minuta. Kušajte i prilagodite začine prema potrebi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:52