POZIV U POMOĆ

Prolaznici uz cestu naišli na jeziv prizor: ‘Bože, pa je li taj jadničak uopće živ?‘

Nesretnik se satima pokušavao osloboditi, a onda je odustao, čekajući smrt

/

 Rspca/Swns/Swns/Profimedia/

Postoje prizori koji sve one koji ih vide duboko uznemire. Jedan od njih je svakako onaj životinje koja je u nevolji. Dok se neke od tih situacija relativno lako riješe, pa oni koji zateknu životinju u problemu bez poteškoća riješe stvar, u drugim je situacijama sve toliko komplicirano da im je potrebna pomoć.

Kad se jedan jelen zaletio u žicu u britanskom mjestu Horsham, West Sussex, nije očekivao da će se njegovi rogovi zaplesti u nju. Nesretna se životinja pokušavala osloboditi, satima okrećući glavu, a onda je odustala. Nije više imao snage i čekao je smrt. Na svu sreću, tad su prošli ljudi koji su u šoku shvatili da je jelen još živ i u pomoć su pozvali članove RSPCA (Kraljevskog društva za prevenciju okrutnosti prema životinjama).

image
Rspca/Swns/Swns/Profimedia

Njihovi članovi su odmah stigli i vidjeli životinju. Bilo je jasno kako se jelen toliko zapetljao da se više ne može ni centimetra pomaknuti. Mogao je samo prestrašeno promatrati ljude koji su mu došli u blizinu. Na svu sreću, oni su bili tu da mu pomognu, a ne da ga ozlijede. Bilo je potrebno neko vrijeme, no uspjeli su presjeći žicu i osloboditi mu rogove. Nevjerojatno, ali prošao je neozlijeđen, tako da je pušten da ode svojim putem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:14