Recept dana: Piletina s mladim krumpirom, mrkvom i rajčicom

Ručak u jednom loncu!

Recept: Ganoci Frisch

Snima: Maja Danica Pečanić

Piletinu popržite na malo maslinova ulja, ovdje možete dodati i malo sjeckanog češnjaka i ružmarina kako bi okus bio intenzivniji. Sve stavite u jedan lonac i gotovo da možeet i zaboraviti na njega na pola sata (ali ipak nemojte). Poslužite uz bijelo suho vino ili neko lakše crveno. A sad recept:

Za 4 osobe:

  • 4 pileća batka sa zabatkom
  • 500 kg mladog krumpira
  • pola kg cherry rajčica
  • 4 mlade mrkve
  • 1 grančica ružmarina
  • 1,5 dl bijelog vina
  • 2 režnja češnjaka
  • 4-5 jušnih žlica maslinova ulja

Krumpir skuhajte u kipućoj slanoj vodi. Piletinu posolite, a zatim u širokoj tavi popržite 10-ak minuta. Rajčice operite i probodite vilicom te malo zgnječite prstima. Piletinu smjestite u zdjelu za pečenje, dodajte krumpir, mrkvu, rajčice, grančicu ružmarina, zgnječeni češnjak, maslinovo ulje i podlijte vinom. Pecite 40-ak minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200

stupnjeva

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:22