Brzo i ukusno

Gusto i kremasto varivo uvijek je dobra ideja, pogotovo ako je u njemu grah

 Rudisill/Getty Images
Ako pripremite dovoljne količine, ovo može biti i odlična ideja za ručak za dva dana

Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 4-6

Trebat će vam:

2 žlice ulja
450 g puretine ili piletine
1 luk
4 režnja češnjaka
1 žličica sušenog origana
2 žličice kumina
700 ml pilećeg temeljca
½ žlice soka od limete
1 žlica Worcestershire umaka
540 g bijelog graha iz konzerve
200 g krupnog bijelog graha iz konzerve
200 g kukuruza iz konzerve
120 g topivog sira
½ žličice soli
¼ žličice crnog papra

Priprema:

Zagrijte ulje u velikom loncu, dodajte puretinu ili piletinu narezanu na kockice (doista male) i pecite dok lagano ne porumeni. Dodajte luk i pirjajte dok se ne omekša. Dodajte češnjak i kuhajte još minutu. Dodajte origano i kumin i kratko pirjajte. Dodajte temeljac, sok od limete i Worcestershire umak pa kuhajte još pet minuta. Ocijedite i isperite bijeli grah. Pola graha dodajte u lonac. Pomiješajte preostali grah i izradite ga u pire štapnim mikserom. Umiješajte dobiveni pire u lonac. Dodajte kukuruz i pirjajte 10-15 minuta da se zagrije i da se prožmu okusi. Dodajte naribani sir i miješajte dok se ne rastopi. Kušajte i prema potrebi začinite solju, paprom, ljutim umakom ili sokom od limete. Maknite s vatre. Poslužite uz rižu ili kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 07:42