7 JELA ZA 7 DANA

Ovog tjedna kuhamo juhu sa žličnjacima, gulaš i varivo, slasnu tjesteninu i sočne okruglice

Osim toga, na meniju su i popečci od lososa i rezanci od tikvice...

Ovotjedni meni započenjemo laganom pilećom juhom sa žličnjacima, a zatim nastavljamo jednostavnim i brzim, a slasnim zapečenim špagetima s kobasicom. Sredinom radnog tjedna kuhamo gusti svinjski gulaš s povrćem, u četvrtak ponovno na žlicu kuhamo varivo od graška i piletine, a u petak radimo sočne popečke od lososa. Vikend je, pak, rezerviran za lagane rezance od tikvica s fetom i rajčicama te zapečene mesne okruglice sa sirom. Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Zaželite li se početkom tjedna jednostavnog, utješnog jela, razmislite o tome da napravite pileću juhu sa žličnjacima. Vole je i najmlađi i najstariji i jedno je od onih jela s kojima jednostavno ne možete pogriješiti.

PILEĆA JUHA SA ŽLIČNJACIMA

image
Alleko/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Tjestenina, kobasica i sir zvuče kao više nego dobra kombinacija, posebice kada sve zajedno samo ubacite u pećnicu i pustite da se krčka dok vi pripremate salatu i postavljate stol. Ovo je jedno od naših omiljenih jela u posljednje vrijeme i često mu se vraćamo, posebice na užurbane radne dane.

ZAPEČENI ŠPAGETI S KOBASICOM

image
Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Dobar gulaš volimo u svako doba dana, tjedna i godine. Poslužujemo ga uz domaći kruh i to je zapravo sve što nam za kvalitetan ručak treba. Posebno volimo kada napravimo duplu količinu pa nam pola lonca ostaje i za idući dan.

GUSTI SVINJSKI GULAŠ S POVRĆEM

image
Irina Kozmova/Getty Images

ČETVRTAK

Još jedno od omiljenih jela na žlicu svakako je i kombinacija graška i piletine. Sve zajedno ubacite u lonac, krčkajte pa poslužite samostalno ili uz prilog po želji.

VARIVO OD GRAŠKA I PILETINE

image
Angelika Heine/Getty Images

PETAK

A kada vam se jede sočan riblji burger, dobra ideja bit će priprema popečaka od lososa. Osim u pecivo, uvijek ih možete poslužiti i uz prilog po želji, zdjelu salate i osvježavajući umak na bazi jogurta.

POPEČCI OD LOSOSA

SUBOTA

Umjesto klasične tjestenine, razmislite da ovog puta napravite rezance od tikvica. Vjerujemo da će vam se itekako svidjeti, a recept biste mogli spremiti i za toplije dane, kada ćete tikvice na tanjur stavljati direktno iz vrta.

REZANCI OD TIKVICA S FETOM I RAJČICAMA

NEDJELJA

Na kraju tjedna pripremamo mesni, zasitan i slastan ručak - zapečene mesne okruglice sa sirom. Prilog odaberite sami, ali na stol obavezno stavite tanjur s tostiranim kruhom koji ste natrljali češnjakom kako biste njime skupili sve ostatke s dna posude.

ZAPEČENE MESNE OKRUGLICE SA SIROM

image
Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 16:38