Ručak na žlicu

Jednom kad probate ovaj gusti svinjski gulaš s povrćem, stalno ćete ga htjeti jesti

Osim što je priprema ovog gulaša sa svinjskim mesom jako jednostavna, valja napomenuti kako je ovaj lonac pun vitamina jer je bogat raznovrsnim povrćem

Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 45 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:
450 g svinjskog fileta
2 žličice soli
1/2 žličice mljevenog papra
2 žlice kukuruznog škroba
2 žlice ulja
1 luk
4 režnja češnjaka
3 stabljike celera
2 mrkve
3 krumpira
2 žličice dimljene paprike
1 žličica suhe majčine dušice
1/2 žličice pahuljica čili papričica
425 g rajčice iz konzerve
2 žlice smeđeg šećera
950 ml goveđeg temeljca
2 lista lovora
60 ml vode
šaka peršina za ukras

image
Irina Kozmova/Getty Images

Priprema:
Usitnjenu svinjetinu začinite jednom žličicom soli, mljevenom paprikom i 1 žlicom kukuruznog škroba pa promiješajte da mješavina obloži meso. Zagrijte lonac s uljem. Dodajte svinjetinu i pržite 2 minute ili dok ne porumeni s obje strane. Izvadite je iz lonca i ostavite sa strane.

Koristite isti lonac i dodajte još ulja ako treba. Dodajte usitnjeni luk i pirjajte ga dok ne omekša ili ne postane proziran. Dodajte češnjak i nastavite pirjati dok ne zamiriše. Dodajte mrkvu, celer, krumpir, začinite dimljenom paprikom, sušenom majčinom dušicom, listićima crvene čili papričice i ostatkom soli. Stalno miješajte dok se dobro ne sjedini. Dodajte rajčice narezane na kockice, smeđi šećer, svinjetinu, goveđi temeljac i mješavinu žlice kukuruznog škroba i 60 ml vode. Promiješajte da se sve sjedini, smanjite vatru, poklopite i pirjajte 35-45 minuta ili dok svinjetina ne omekša. Ukrasite peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 10:07