Korak po korak: Tiramisu

Talijanski specijalitet kojeg možete naučiti pripremati!

50 g šećera pomiješajte sa 8 žutanjaka. Mutite električnom mješalicom dok smjesa ne postane svijetla i kremasta. Bjelanjke čvrsto istucite zajedno s jednim vanilin šećerom i polagano ih miješajući pjenjačom dodavajte u smjesu od žutanjaka. Mikserom dobro razradite 650 g mascarpone sira, pa ga malo po malo oprezno umiješajte u smjesu od jaja i šećera. Jedan po jedan piškot (treba 400 g) umačite u mješavinu od 250 ml kave, 2 žlice ruma i 3 žlice ocijeđenog soka od naranče.

U smjesu od jaja i sira umiješajte šlag od 400 ml slatkog vrhnja, pa dobivenu smjesu premažite preko poredanih piškota. Preko kreme opet slažite piškote koje ste prethodno umočili u kavu, rum i sok od naranče. Slažite ih da ne budu pregusti. Drugi red kreme dobro zagladite, pa preko nje pospite kakao. Najbolje ćete ga rasporediti ako ga stavite u cjedilo i “prosijete”. Za posipanje uvijek uzmite pravi kakao jer on ne upija vlagu, a prije posluživanja tiramisu neka stoji u hladnjaku najmanje 2-3 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:17