Gdje na gastro izlet

Šibensko-kninska županija i ovog je proljeća nezaobilazna destinacija za uživanje u domaćim proizvodima

Dobro posjećeni sajam održava se u Skradinu, na samom ulasku u Nacionalni park Krka

 Boris Kačan/TZ Šibensko-kninska županija
Tradicionalni sajam, koji se ove godine održava po 13. put, prilika je za predstavljanje autohtonih hrvatskih proizvoda i popratnog sadržaja

U maniri pravog dalmatinskog domaćina, koji svoje goste dočekuje raširenih ruku i uz bogatu trpezu, Šibensko-kninska županija će i ove godine u sklopu Sajma agroturizma ugostiti veliki broj OPG-ova, obrtnika te domaćih i stranih posjetitelja. Tradicionalni sajam, koji se održava po 13. put, prilika je za predstavljanje autohtonih hrvatskih proizvoda i zanimljivog popratnog sadržaja.

Lokaciju, pitoresknu samu po sebi, sadržaj sajma savršeno nadopunjuje. Želite li probati domaći kruh ispod peke, spariti ga sa svilenkastim, ali karakternim maslinovim uljem ili pršutom, a potom prošetati jednim od najljepših hrvatskih nacionalnih parkova nakon što ste svemu tome dodali i čašu vrhunskog vina, 30. travnja i 1. svibnja navratite do Skradina, na sami ulaz u NP Krka.

image
Miranda Trklja/TZ Šibensko-kninska županija

Osim poznatih vina, ulja i pršuta, sajam nudi širok spektar drugih lokalnih proizvoda kao što su riba, domaće marmelade, autentični likeri te prirodni kozmetički proizvodi. Županija partner, Ličko-senjska županija, ponudu će dodatno obogatiti cijenjenim ličkim sirevima, medom, suhomesnatim i drugim eko proizvodima po kojima su nadaleko poznati. Nezaobilazna je i ponuda unikatnog nakita, suvenira i rukotvorina koja upotpunjuje doživljaj posjete sajmu.

image
Dream Division/TZ Šibensko-kninska županija
image
Mate Gojanović/TZ Šibensko-kninska županija

Brojke najbolje pokazuju popularnost ove manifestacije: u sklopu lanjskog izdanja sajma, održanog u Partnerstvu s Međimurskom županijom, čak 150 OPG-ovaca svoju je ponudu predstavilo publici od 30.000 ljudi.

"Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije krenuo je 2008. kao odgovor na rastuću potrebu za promocijom lokalnih proizvoda i usluga, uz istovremeno očuvanje kulturne baštine i tradicije te poticanje razvoja seoskog, vinskog i ostalih oblika ruralnog turizma. Županija aktivno podržava razvoj agroturizma i lokalnog gospodarstva, pružajući malim poduzetnicima i poljoprivrednicima platformu za lakše i brže međusobno povezivanje i umrežavanje putem Sajma agroturizma", poručio je dr. sc. Marko Jelić, župan Šibensko-kninske županije i jedan od organizatora. Kao jedan od ciljeva ove manifestacije istaknuo i je priliku za posjetitelje da istraže širok spektar kvalitetnih i originalnih proizvoda koje nude hrvatski OPG-ovci.

image
Press/TZ Šibensko-kninska županija
image
Miranda Trklja/TZ Šibensko-kninska županija

13. Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije organizira Šibensko-kninska županija, u suradnji s JU Razvojno-inovacijskim centrom AluTech, JU Razvojnom agencijom Šibensko-kninske županije, Turističkom zajednicom Šibensko-kninske županije, Gradom Skradinom, Hrvatskom gospodarskom komorom - Županijskom komorom Šibenik i Obrtničkom komorom Šibensko-kninske županije - Udruženjem obrtnika Šibenik, te uz pokroviteljstvo brojnih sponzora.

image
Miranda Trklja/TZ Šibensko-kninska županija

Za ovu godinu velik broj OPG-ova i obrtnika već je osigurao svoje mjesto na sajmu, dok svi oni koji razmišljaju o tome mogu se kao izlagači prijaviti do 1. travnja putem službenih stranica Šibensko-kninske županije.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji sa Šibensko-kninskom županijom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 11:41