Kako biste tijekom nadolazećih blagdana mogli nesmetano uživati u domaćem kruhu i raznim kolačima, čak i ako ste intolerantni na gluten, potražite odlična alternativna brašna, s kojima možete pripremiti još ukusnija slana i slatka jela. Mi smo vam odlučili predstaviti ovih deset, a na tržištu se svakodnevno javlja sve više izvrsnih vrsta koje vrijedi isprobati.
BRAŠNO OD HELJDE
Iskoristite ovo brašno za pripremu domaće tjestenine, peciva, palente, kruha, palačinki, slanih grickalica i slično.
BRAŠNO OD BADEMA
Iskoristite ovo brašno za pripremu kolača, kruha, peciva, raznih biskvita, macaronsa i slično.
BRAŠNO OD BUNDEVE
Iskoristite ovo brašno za pripremu smoothieja, palačinki, keksa, pogačica, kruha, njoka, domaće tjestenine, slatkih peciva i slično.
BRAŠNO OD SIKAVICE
Iskoristite ovo brašno za pripremu kruha, pizze, raznih peciva i smoothieja, a možete ga dodati i u prahuljice te jesti s mliječnim proizvodima poput jogurta ili kefira.
BRAŠNO OD ORAHA
Iskoristite ovo brašno za pripremu kolača, kruha, smoothieja, namaza, umaka za tjesteninu, sirovih slastica i slično.
BRAŠNO OD KONOPLJE
Iskoristite ovo brašno pomiješano s drugima za pripremu kruha, peciva, biskvita, palačinki, domaće tjestenine, povrtnih popećaka i slično.
BRAŠNO OD CRNOG KIMA
Iskoristite ovo brašno pomiješano s drugima za pripremu kruha, domaće tjestenine, tijesta za pizzu i slično.
BRAŠNO OD KUKURUZA
Iskoristite ovo brašno za pripremu kruha, palente, tortilja, palačinki, pogačica, knedli i slično.
BRAŠNO OD PROSA
Iskoristite ovo brašno za pripremu kolača bez jaja, kaše, palente, pirea, pekarskih proizvoda, kruha i slično.
BRAŠNO OD KOKOSA
Iskoristite ovo brašno za pripremu smoothieja, kolača, granole, kruha, pudinga, jela orijentalne kuhinje, sirovih energetskih kuglica i slično.