KAKVO MJESTO!

Najmanji restoran na svijetu ima samo jedan stol, a da biste ga rezervirali, potrebno je pratiti stroga pravila

 @ Hobohofficial Instagram/
Rezervirati možete stol za dvoje, ali na adresu ne smijete stići prerano niti je otkazati u zadnji tren

Talijanski Solo Per Due, u prijevodu "samo za dvoje", vjerojatno je najmanji restoran na svijetu, piše CNN. Nalazi se u maloj općini Vacone, u pokrajini Rieti, a večera za dvoje ovdje će vas koštati preko 500 dolara. Uključuje čašu šampanjca, selekciju vina i ugodan ambijent s pogledom na zelenilo koju okružuje ljetnikovac u kojem se sam restoran nalazi. Meni ovdje ne postoji, osim opcija mesnog ili ribljeg menija, već se kreira ovisno o tome što je kuharima toga dana dostupno, ali i prema željama gostiju koji dolaze.

Zanimljivo je dodati i kako se rezervirati može samo telefonski, a deset dana prije dolaska gosti obavezno još jednom moraju potvrditi svoju rezervaciju. Postoji još nekoliko prilično strogih pravila. Primjerice, gosti ne mogu doći nenajavljeni i ne mogu otkazati večeru u zadnji tren. Također, na večeru dolaze u točnog vrijeme dogovoreno s vlasnicima, a 30-ak minuta prije samog dolaska moraju javiti točno vrijeme. Ovdje se nikada ne dolazi prerano jer, u tom slučaju, goste će dočekati zatvorena vrata. Unatoč strogim pravilima, restoran je rezerviran mjesecima unaprijed.

Solo Per Due inače je u vlasništvu troje ugostitelja, koji ga vode već 33 godine, ali ne žele otkriti svoj identitet. Točnije, svoja imena otkrivaju tek kada kod njih rezervirate sol. U tom će vam se slučaju predstaviti, ali će od vas zahtijevati diskreciju.

"Ovo nije restoran, ovo je jedinstveno, intimno iskustvo", objasnili su i dodali kako ne žele da se priča vrti oko njih koji ovdje, na kraju krajeva, rade samo iz sjene.

"Svi koji dolaze ovdje nisu samo klijenti ili obični gosti, oni su ljudi do kojih nam je stalo. Pazimo na svaki detalj i želimo za njih stvoriti posebne trenutke pa stoga baš sve prilagođavamo njihovim potrebama", dodao je jedan od vlasnika i objasnio kako je gostima u svakom trenutku na raspolaganju osoblje, kojeg dozivaju posebnim srebrnim zvoncem i koji im ispunjava (gotovo) svaku želju. Više o restoranu pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:07