Zimsko varivo s mirisom djetinjstva

Kuhajte fino i sezonsko, kupujte u Kauflandu i samo do 10.01.2016. štedite do 60% pri kupnji Delimano posuđe i pribora!

Autor fotografije: Sanja Mijac

Zima je doba godine kada nam posebno prijaju topla jela na žlicu. Razna variva i kremaste juhe smatraju se najboljom zimskom hranom jer krijepe i griju organizam tijekom hladnih zimskih dana.

Zato je Sanja Mijac, autorica bloga Domaćica i suradnica brenda Delimano, danas pripremila recept za domaće varivo koje svojim mirisom podsjeća na toplinu bakinog doma ili na pak bezbrižne vrtićke dane kada su nam tetina variva bila srcu draga.

A ako želite kuhati na zdraviji i ukusniji način, svoja variva i guste zimske juhe možete pripremati u Delimano Astoria loncima . Astoria lonci s poklopcem od 3, 5, i 8 l napravljeni su od najkvalitetnijeg nehrđajućeg čelika, jednostavni su za upotrebu, a prikladni su čak i za indukcijske štednjake. Odlučite li ih kupiti do 10.01.2016. godine pri kupnji ćete uštedjeti 50%!

Kako? Svakodnevnom kupovinom u Kauflandu, u razdoblju od 15.10.2015. do 10.01.2016. skupljajte naljepnice i štedite do 60% pri kupnji vrhunskog Delimano posuđa pribora. Na popustu vas, osim Astoria lonaca, čekaju i tave, ekspres lonac Tempo Piu, a tu je i široka ponuda kvalitetnog pribora.

Kako? Svakodnevnom kupovinom u Kauflandu, u razdoblju od 15.10.2015. do 10.01.2016. skupljajte naljepnice i štedite do 60% pri kupnji vrhunskog Delimano posuđa pribora. Na popustu vas, osim Astoria lonaca, čekaju i tave, ekspres lonac Tempo Piu, a tu je i široka ponuda kvalitetnog pribora.

I mali savjet prije nego krenete pripremati zimsko varivo koje će bez sumnje postati redoviti obrok u vašem domu! Povrće u ovom varivu možete mijenjati i igrati se sastojcima. Možete, primjerice, izbaciti mahune, ubaciti malo više brokule i slično. Također, savjetuje Sanja Mijac, ukoliko niste ljubitelj zaprške, jednostavno taj dio preskočite i recept u potpunosti prilagodite sebi i svojim ukućanima.

Sastojci:

  • 150 g mahuna
  • 1 manji krumpir
  • 2 l vode
  • 1 manja mrkva
  • 150 g cvjetače
  • 150 g brokule
  • Zaprška:
  • 6 žlica ulja
  • češnjak po želji
  • 2 vrhom pune žlice glatkog brašna
  • 1 žličica crvene paprike
  • Dodatno:
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • sol, papar, po želji Vegeta

Autor fotografije: Sanja Mijac

Priprema:

  1. U lonac stavite mahune i nasjeckani krumpir, zalijte vodom te stavite na vatru da prokuha. Kada prokuha dodajte sitno nasjeckanu mrkvu. Ukoliko su mahune prethodno blanširane, sve ovo bit će skuhano za 20 do 30 minuta. Ukoliko nisu, kuhajte dok mahune ne omekšaju.
  2. Kada se mahune skuhaju, ubacite cvjetaču, kuhajte 10 minuta, pa ubacite brokulu i kuhajte još 5 minuta.
  3. Pripremite zapršku tako da na ulju 10-ak sekundi popržite češnjak, zatim dodajte brašno, miješajte dok malo ne požuti, dodajte crvenu papriku, promiješajte, pa na zafrig dodajte pola vode iz lonca. Sve dobro spojite da nema grudica, pa prelijte nazad u lonac. Kuhajte još nekoliko minuta. Na kraju sve dobro začinite.
  4. Ukoliko želite u varivo možete dodati i malo kiselog vrhnja. Jednu žlicu razmutite vilicom, zatim u nju dodajte nekoliko šeflji vode iz lonca, promiješajte da nema grudica, pa nalijte nazad u lonac. Isključite vatru i poslužite toplo varivo.

Autor fotografije: Sanja Mijac

I ne zaboravite! Do 10.01.2016. uz svakodnevnu kupovinu u Kauflandu skupljajte naljepnice i priuštite si vrhunsko Delimano posuđe i pribor uz uštedu do čak 60%! Svakom kupovinom posuđa imate priliku sudjelovati i u velikoj Delimano nagradnoj igri „Kuham. Uživam. Svaki dan.“ Više informacija potražite ovdje !

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:14