Hot! Hot!

Volite ljuto? Evo kako pripremiti pravi chilli con carne!

Korak po korak kako pripremiti ljuti specijalitet!

Nije teško i nema odustajanja danas biste mogli pripremiti svoj najbolji chilli con carne ili ako ga radite po prvi put vrlo vjerojatno bi mogao jako dobro uspjeti!

Evo što vam je potrebno:

  • 500 g mljevenog mesa
  • 4 rajčice
  • 1 koznerva crvenog graha
  • zelena paprika
  • glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • chili u prahu
  • feferon

Zelenu ljutu papričicu, chili papričicu, ili jednostavno ljuti feferon pažljivo očistite od koštica i sitno nasjeckajte. Nasjeckajte luk i češnjak, stavite ih dinstati na maslinovo ulje, dodajte meso, pa na kraju ljutu papričicu i chilija u prahu. Rajčice prelijte vrelom vodom i ogulite kožicu. Narežite ih na četvrtine, maknite koštice, a potom narežite na kockice. Zelenu (a možete uzeti i crvenu) slatku papriku očistite od koštica i narežite na prutiće, pa potom na kockice.

Na dinstano meso dodajte rajčice, prodinstajte, dodajte grah, opet dinstajte dok se sastojci dobro ne sjedine. Pred kraj dodajte papriku narezanu na kockice. Svakako probajte jelo, pa ako je potrebno dodatno ga posolite. Neka se sve zajedno dinsta petnaestak minuta, a potom opet probajte.

Za ljubitelje paprenog dodatno zapaprite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:14