Volite karamelu i ne znate napraviti umak!

Autorica bloga Baker´s Corner otkrila svoju recepturu neodoljivog karamela

Ne smetaju vam ljepljivi prsti. Obožavate slatko i odmah nakon čokolade slijedi karamela. Ili je prije čokolade. Zapravo, potpuno je svejedno jer vam uvijek zagori. Jako vam se zalijepi za dno i ima odličan okus po užeglom šećeru i kraj. Tako je već nekoliko puta pukla ljubav između vas i karamela.

Naša blogerica Dajana, inače autorica bloga Baker´s Corner, donosi vam recept za uspješniju verziju karamel umaka.

A od sastojaka će vam trebati:

  • 90 g svježeg (mliječnog) slatkog vrhnja za šlag, s najmanje 30% m.m.
  • 1/2 mahune vanilije
  • 50 g maslaca
  • 40 g slanog maslaca
  • 2 prstohvata morske soli
  • 180 g šećera
  • 120 g golden syrup/zlatni sirup (ili sirupa agave ili javorovog sirupa)

Cijeli recept pročitajte OVDJE . (Recept je na dnu stranice bloga)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:28