Ne smetaju vam ljepljivi prsti. Obožavate slatko i odmah nakon čokolade slijedi karamela. Ili je prije čokolade. Zapravo, potpuno je svejedno jer vam uvijek zagori. Jako vam se zalijepi za dno i ima odličan okus po užeglom šećeru i kraj. Tako je već nekoliko puta pukla ljubav između vas i karamela.
Naša blogerica Dajana, inače autorica bloga Baker´s Corner, donosi vam recept za uspješniju verziju karamel umaka.
A od sastojaka će vam trebati:
- 90 g svježeg (mliječnog) slatkog vrhnja za šlag, s najmanje 30% m.m.
- 1/2 mahune vanilije
- 50 g maslaca
- 40 g slanog maslaca
- 2 prstohvata morske soli
- 180 g šećera
- 120 g golden syrup/zlatni sirup (ili sirupa agave ili javorovog sirupa)
Cijeli recept pročitajte OVDJE . (Recept je na dnu stranice bloga)