VODIČ: Gdje za Valentinovo?

Silverware and red wooden heart on gray cloth background
Zagrebački restorani imaju raznoliku ponudu!

Prelistali smo našu bazu zagrebačkih restorana i odlučili vam na jednom mjestu donijeti neke od valentinovskih ponuda i menija koje ćete moći papati ovog vikenda s boljom polovicom!

1.RougeMarin, Folnegovićeva 10

Ako se nas pita, ovo je savršeno mjesto (i meni) za Valentinovski ”dejt”. 13. veljače od 20 sati ovdje možete dočekati Valentinovo na Mini burger partyju! Oh yeah! Ništa pretjerano uštogljeno, malo barbecue umaka koji vam curi niz rukave, hrskava salata koja puca pod zubima i meso toliko sočno da više nikada nećete samo raditi burgere već ćete ih redovno ići klopati u RougeMarin. A bome ćete se i najesti za 70 kuna po glavi!

MENI:

  • juneći mini burger s marmeladom od ljubičastog luka, relishem od crvene paprike s pepperoncinima
  • pileći mini burger sa spicy teriyaki umakom, sjeckanim mladim lukom i sjemenkama sezama
  • juneći mini burger s umakom od grana padano sira i sotiranim kukuruzom
  • teleći mini burger s jogurt-kurkuma umakom, relishem od stabljičastog celera i cikle
  • svinjski mini burger u bučinom pecivu s kremom od graška, redukcija crnog vina i meda
  • burger od tune u pecivu od sipinog crnila, cruda šalšom i pestom od peršina
  • čokoladni crumble s jabukama

Cijena menija: 70 kuna

Pa sretno vam Valentinovo!

2. Sherry’s Wine & Bites, Ilica 73 (Britanski trg)

U Sherry’su je, uz malo ironije, Valentinovo u znaku crne boje! Ne, ne, nisu hejteri, nego su za Valentinovski meni pripremili samo najbolje crne delicije njihovog kreativnog chefa Kristijana Marenića. Svi su pozvani: i zaljubljeni i samci i rastavljeni i parovi u svađi, a bome i oni koji vole (slaviti) u grupama. Klopa ovdje će vas oboriti s nogu, možda ćete morati malo izdašnije odriješiti kesu, ali vrijedi svake kune. Možete birati između dva menija:

MENI I.

  • crna brusketa s lardom od crne slavonske svinje
  • ramstek tagliata, kremasti pire s crnim tartufom u redukciji crnog ribizla
  • choco tart s narančom i kremom od naranče

Cijena menija: 150 kuna

MENI II.

  • spring rolls u black dip sweet chilly umaku
  • crna brusketa sa lardom od crne slavonske svinje
  • black spaghetti s Čučković kobasicama
  • glazirana rebrica u slatko kiselom umaku s pečenim krumpirom
  • Bacardi black rum mud cake

Cijena menija: 270 kuna

I to sve spareno s vrhunskim (ali stvarno vrhunskim) crnim vinima! Biti će vam žao ako ne odete!

3. Dubravkin put, Dubravkin put 2

U Dubravkinom putu Valentinovo je crveno – bijelo! Ili bijelo – crveno… Ma kako vam je draže! Priska Thuring, glavna chefica restorana, ne razočara baš nikada, a ne sumnjamo da će to biti tako i ovaj put. Možete birati između dva menija, crvenog i bijelog, kao što rekosmo. Ovo su svakako meniji za one malo dubljeg džepa ili one koji se stvarno žele počastiti i uživati u vrhunskoj klopi.

CRVENI MENI:

  • fritto misto
  • jabuka i celer na mileramu, lješnjacima i kadulji
  • špinat s ricottom i parmezanom na maslacu
  • cikla s potočarkom i ginom
  • sabljarka sa sezamom, crvenom rižom i bijelom repom
  • ramstek s krumpirom, korjenastim povrćem, ljutikom i crnim trubama
  • valentinovski desert

Cijena menija: 465 kuna

BIJELI MENI:

  • fritto misto
  • jabuka i celer na mileramu, lješnjacima i kadulji
  • špinat s ricottom i parmezanom na maslacu
  • ramstek s krumpirom, korjenastim povrćem, ljutikom i crnim trubama
  • valentinovski desert

Cijena menija: 345 kuna

4. Dobra vina Wine bar, Radnička cesta 52 (Green Gold)

U subotu i nedjelju, 13. i 14.02.2016. u 19.30 počinje Valentinovo u Dobrim vinima. Za ceh od 190 kuna po glavi moći ćete uživati u sljedećem:

  • Piće dobrodošlice (La Farra Rose )
  • Carpaccio od lososa, infuzija agruma u krušci, limoncello (Domaine Houchart, Cotes du Provance Rose Magnum, 2014)
  • Rižoto od kurkume i repova račića, kavijar od rajčice, chips od parmezana (Silvanac zeleni, Orahovica, 2013)
  • Medaljoni tune u košuljici od sezama, arancini od sipe na pireu od brokule, morska pjenica (Krauthaker Pinot crni, 2013)
  • Mille feuille sa svježim voćem (Ritoša Muškat žuti, 2014)

Dobra hrana je klopala u Dobrim vinima, doduše ne ovaj meni, ali naš nas nije razočarao. Sve je milijun puta boljeg okusa kada se spari s pravim vinima, a to je ono u čemu briljiraju u Dobrim vinima. Svakako večera koju morate iskusiti.

5. Atlanta Bocca Marai, Miramarska 22

Ovo je restoran koji imau dugu tradiciju i ako tražite odmjereno, otmjeno, lagano, umirujuće mjesto na kojemu ćete moći uživati u društvu bolje polovice, ovo je restoran koji trebate ponuditi. Oni su za Valentinovo mislili i na ljubitelje mesa, ali i na ljubitelje ribe. Moći ćete birati između dva menija, doduše s malo većim ciframa, ali Valentinovo je samo jednom godišnje.

MESNI MENI

  • Foie Gras, francuski toast, karamelizirane marelice i zelene pistacije, pačji jus
  • Filet pačjih prsa u redukciji aceta balsamica i cimeta, pjenica od muškatne buče
  • Choco brownie, mousse, coulise os šumskog voća

Cijena menija: 325 kuna

RIBLJI MENI

  • Bruschette s jadranskom grdobinom, mladim lukom i mozzarellom
  • Filet brancina, riblja redukcija, krumpirova pohana pjenica, cherry rajčica i blanširani poriluk
  • Choco brownie, mousse, coulise os šumskog voća

Cijena menija: 225 kuna

6. Brewdogs, Gajeva 10

Cure, znamo što sad mislite! Na Valentinovo u ”sports bar”? Ionako gleda previše tekmi i igra previše igrica! Ako je do tekmi, istrpite jednu večer! Ali garantiramo vam da ćete uživati u dobroj američkoj klopi i zvukovima američkog rocka i bluesa. U Brewdogsu su za vas pripremili Valentinovski ”Just love menu”:

  • Biftek s papayom, slatkastim povrćem i miješanim gljivama.
  • Pileći medaljoni u umaku od naranče i prošeka s rižotom od komorača i cikle.
  • Prhka košarica s kremom od mascarponea i mandarinama i umakom od burbon vanilije

Cijena menija: 120 kuna

7. Pod zidom bistro & wine bar

U ulici Pod zidom, tek nekoliko koraka od najživlje zagrebačke tržnice Dolac, nalazi se Pod zidom bistro & wine bar. Ovdje ćete doći ako su vam najkvalitetnije namirnice najbitnije. Kao i sve što pripremaju, i pri izradi Valentinovskih menija su se potrudili da budu pristupačni cjenovno. Riječ je o jednostavnim jelima koja ćete voljeti ili ćete ih tek zavoljeti.

MENI I.

  • Juha od cvjetače sa Camambertom, crutonsima i curry uljem
  • Sorcetti – gnocchi sa špinatom uz aromatizirane mrvice foccacie, ragu od junećih prsa i Grana Padano
  • Puding od riže s džemom od kumkvata

Cijena menija: 155 kuna

MENI II.

  • Juha od celera i Granny Smith jabuka s tostiranim bademima i maslinovim uljem
  • File lososa na Beluga leći s karameliziranim prokulicama i maslacem sa začinima
  • Torta od krušaka i palente sa sladoledom od vanilije i slanim karamelom

Cijena menija: 165 kuna

8. Mostovi 2, Radnička cesta 1 a (Green Gold)

Ako ste željni dobrog roštilja, u nedjelju 14. veljače možete Valentivo provesti u Movima 2. Moći ćete birati između dva menija, mesni i riblji i oba će vas koštati 130 kuna po osobi.

MENI I

  • Carpaccio od grdobine na rukoli s limoncello dressingom
  • File brancina s mediteranskim krumpirima i povrćem
  • Panna cotta s gelom od naranče
  • Čaša pjenušca
  • Čaša Graševine ili Merlota Belje

MENI II

  • Rižoto od butternut bundeve s rikolom i prahom od pršuta
  • Pljeskavica ”Mostovi” punjena kulenom, šampinjonima i dimljenim sirom uz hrskave krumpiriće s aromatičnim travama
  • Mousse od čokolade
  • Čaša pjenušca
  • Čaša Graševine ili Merlota Belje

Cijena po osobi: 130,00 kn

9. Lobby food & mood

Ukoliko ste željni fascinantnog ambijenta Lobby je mjesto za vas. U potpunosti je futuristički, ali istodobno smirujući. Dobra hrana je tamo klopala riblje delicije, salatu od sipe i crne njoke s kozicama i oduševile su nas. A vi ćete za Valentinovo moći birati između dva menija:

MENI I.

  • Jakobove kapice sa žara
  • Losos u škartocu s povrćem i mladim krumpirima
  • Semifredo od rogača i lavande uz umak od tamne čokolade

Cijena menija: 130 kuna

MENI II.

  • Rižoto sa šafranom i Grana Padanom
  • Frenched janjećarebra s demi glace umakom i kus kus s povrćem
  • Creme brulee

Cijena menija: 140 kuna

10. Pivnica Zlatni medo, Savska cesta 56

Niste za zurenje u oči jedno drugoga i želite pravu zabavu? U pivnici Zlatni medo ćete ju pronaći, zajedno sa bendom. I to cijeli vikend, od petka do nedjelje. A klopa koja je kao i uvijek prava ”pivnička” će biti po iznimno povoljnim cijenama. Dva su menija u igri, a nijedan ne prelazi 100 kuna! Ne zaboravite naručiti stvarno dobre pive!

MENI I

  • Juha od rajčice
  • Ramstek i fuži s tartufima
  • Panna cotta

Cijena menija: 100 kuna

MENI II

  • Juha od rajčice
  • Pileći file u umaku od brusnica sa kroketima, salata
  • Panna cotta

Cijena menija: 80 kuna

11. OXBO urban bar & grill, Ulica grada Vukovara

Ako ste u potrazi za ponajboljim stakeom, Oxbo je restač za vas. Flank steak vam je u ponudi u pravom meniju, a ako ste veći ljubitelj ribe, tuna is way to go. Odriješiti ćete kesu poprilično, ali radi se o menijima sa četiri slijeda, a za piće dobrodošlice ćete piti vrhunski Poy pjenušac.

MENI I

  • Pjenušac Poy
  • Cikla sotirana s medom na podlozi od rikule s umakom od manga i srirache, filei citrusa
  • Juha od muškatne buče s borovnicama
  • Flank steak s pireom od celera i badema, šparoge karamelizirane na medu s redukcijom od čokolade i aceta balsamica
  • Souffle od tamne čokolade, waffle od meda i mousse od borovnice

Cijena menija: 230 kuna

MENI II

  • Pjenušac Poy
  • Krema od avokada s argentinskim kozicama kuhanim u limeti sa slamom od celera
  • Njoki kuhani u soku od cikle s pjenicom od bosiljka
  • File tune, palenta s tartufima i pikantna salsa od paprike i mini rajčice
  • Tart od bijele čokolade i jagoda na kremi od bosiljka

Cijena menija: 230 kuna

12. Lanterna na Dolcu, Opatovina 31

Gdje ćete bolje od podruma starog preko 300 godina u centru Zagreba za proslavu Valentinova? U Lanterni na Dolcu ćete moći uživati uz svijeće, laganu glazbu i domaća jela uz dva menija, koja su skrojili posebno za nju i njega. Uz svaki menu očekuje vas i čaša šampanjca kao aperitiv i još čaša vina uz glavno jelo.

ZA NJU

  • Dalmatinska capresse (popržena rajčica i pršut, paški sir i sviježi bosiljak)
  • Pureći medaljoni s laganim umakom od kapara i vina s domaćim njokima
  • Sorbeto od limuna sa sviježom mentom

Cijena menija: 150 kuna

ZA NJEGA

  • Domaći rezanci od špinata u umaku od tartufa s listićima tartufa
  • Lungić u umaku od šparoga s domaćim kroketima
  • Pita od vanilije s poprženim bademima

Cijena menija: 150 kuna

13. Voncimer, Ulica kralja Držislava 3

Volite umjetnost? Dizajn ili onu na tanjuru jer, i to je umjetnost! Želite u centru Zagreba provesti ugodnu večer uz savršene zalogaje i gutljaje najboljih hrvatskih vina? Ništa jednostavnije: prošećite Ulicom kralja Držislava do Orisa, Kuće arhitekture. Tamo se nalazi Voncimer koji ovo Valentinovo radi i nedjelju navečer od 17 – 24 sata te poklanja 10 % popusta svim zaljubljenima. Svakako prije rezervirajte stol, nemojte reći da vas nisamo upozorili! Preporučujemo da probate sushi (ima ga 10 vrsta), potom nigiri, hosomaki, proljetne rolice ili možda ramstek s umakom od inćuna.

14. Mano, Medvedgradska 2

U Manu vas za Valentinovo očekuje pravo iznenađenje! Jednostavno se prepustite u ruke Chefa Ivana Tomaševića koji je za vas priredio poseban kreativni meni, a za one malo manje avanturistički naklonjene a la carte ponuda i dalje stoji! Uživajte svi golupčići!

15. Zinfandel’s (Esplanade), Mihanovićeva 1

U Zinfandel’su možete svoju bolju polovicu iznenaditi otmjenim nedjeljnim ručkom. Dopustite da vas očara primamljivi izbor neodoljivih predjela, selekcija jela po narudžbi te priprema omiljenih klasika – tatarskog bifteka i Cezar salate – pred vašim stolom. A o slasticama da i ne pričamo. Ne sumnjamo da vaša ljubav zaslužuje šik nedjeljni brunch u ovom vrhunskom restoranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:36