Voćna torta za dobro jutro

Nemojte štedjeti na bobičastom voću, a ubacite i onog pekmeza od malina kojeg sakrivate na policama!

Doručak je najvažniji dio dana. Sve je to odlično ali vama su ipak draže minuta sna. Ako je tome tako fotku ili članak o ovoj voćnoj torti samo proslijedite svojima s pogledom “znat ćeš što s tim”. Recept nije kompliciran ali trebat će vam dobar sat da ga pripremite.

Pobrinite se da imate ove sastojke:

200 g maslaca

• 200 g šećera

• 6 jaja

• 1 jušna žlica kiselog vrhnja

• 200 g badema

• 180 g glatkog brašna

• 300 g miješanog bobičastog voća

• 2 breskve, svježe ili iz kompota

• pola čajne žlice fino ribane limunove korice

• pola čajne žlice ekstrakta od vanilije

• 1 prašak za pecivo

Za preljev:

• 3 jušne žlice pekmeza od malina

• 2 jušne žlice vode

• sok pola naranče

Pripremite okrugli kalup za kolače (promjera 24 ili 26 cm), obložite ga masnim papirom te ulijte dio (otprilike 1/3) smjese za kolač. Na smjesu poslažite kriške breskve i bobičasto voće. Sve prelijte drugom trećinom tijesta pa opet poslažite voće i na kraju prelijte ostatkom tijesta.

Pecite 60 minuta na 180 stupnjeva te prije nego što kolač izvadite, provjerite drvenim štapićem je li iznutra pečen. Kad je kolač pečen, izvadite ga te ostavite da se ohladi. Za preljev na laganoj vatri pomiješajte pekmez i vodu te sok naranče. Kad se preljev ohladi, servirajte ga uz kolač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 21:44