ZA ČAS

Cijeli život pogrešno gulite jaja: Influencerica oduševila trikom za uklanjanje ljuski u nekoliko sekundi

Većina njenih pratitelja izrazila je želju za isprobavanjem nove metode, dok su drugi rekli da će se držati vlastitog načina
 Instagram/Screenshot

Majka dvoje djece, Aliyah Salah, na Instagramu je podijelila "ispravan" način guljenja jajeta umetanjem žlice ispod njegove ljuske. Britanka je tako otkrila nepopularan način guljenja kuhanih jaja koji bi trebao spriječiti ostavljanje komadića ljuske po jajima, prenosi Daily Mail.

Većina njenih pratitelja izrazila je želju za isprobavanjem nove metode, dok su drugi rekli da će se držati vlastitog načina. Salah je prvo demonstrirala guljenje jaja standardnom metodom, lupkajući njime o radnu površinu i skidanje komada ljuske prstima. Zatim je pokazala svoju metodu gdje je žičicom nježno lupnula po jajetu, uvukla žličicu ispod ljuske i gurnula je oko cijelog jaja koje je izvadila u jednom potezu.

- Ovo ću svakako isprobati!, napisala je jedna korisnica nakon što je pogledala trik, dok je druga rekla da će isprobati novi način jer njena jaja izgledaju iscrpljeno kad završi s guljenjem.

Jedan od komentatora napisao je da mu je muka od TikTok snimki koje čine da se osjeća glupo i zamolio da ga poštede savjeta i puste mu da oguli ljusku jaja dio po dio kao što je to oduvijek radio.

Komentatori su naveli još dvije uspješne metode čišćenja ljuske s kuhanih jaja. Jedna korisnica kaže da ako se jaje stavi u šalicu i lagano protrese, da će ljuska otpasti, a drugi je korisnik preporučio da jaje stavi u hladnu vodu na sekundu, zatim ga razbije i ponovno stavi pod hladnu vodu za najlakše čišćenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 05:20