ŠIRE PONUDU

U Sunčanom Hvaru u tijeku je sezona berbe maslina, od njih rade ekstra djevičansko ulje za goste

Suvremeni turisti žele individualizirani pristup, autentične doživljaje i iskustva kroz kontakte s lokalnom zajednicom

Berba maslina

 Jozo Vrdoljak

U Sunčanom Hvaru u tijeku je sezona berbe maslina. Prerada maslina se odvija u roku od nekoliko sati od branja i provodi se modernom metodom ekstrakcije. Na 225 stabala ove godine ubrano je preko jednu tonu ploda, od čega se dobilo više od 200 litara ekstra djevičanskog maslinovog ulja izrazito visokog radmana od 19 posto. To ekstra djevičansko ulje sljedeće godine će se nuditi gostima u hotelu Palace Elisabeth kao autohtoni poklon. Masline se nalaze pored hotela Pharos i na bazenima hotela Amfora i ujedno upotpunjuju prirodni ambijent u kojem se nalaze.

image

Berba maslina

Jozo Vrdoljak

"Praćenje svjetskih trendova u hotelijerstvu, što se tiče 'zelenog' poslovanja, je ključno za daljnji razvoj kompanije. Održivi način poslovanja pozitivno utječe na razvoj cijele destinacije i ujedno pogoduje novom profilu turista koji je zainteresiran za autohtone, domaće i ekološke proizvode. Gost želi bogatija i dublja iskustva, odnosno iskustva za pamćenje", istaknula je predsjednica Uprave Gordana Tomičić.

Tomičić naglašava da je korištenje organskih proizvoda od lokalnih i domaćih OPG-ova te proizvođača na području Hrvatske od iznimne važnosti tako da inzistira na njihovoj promociji.

"Suvremeni turisti žele individualizirani pristup, autentične doživljaje i iskustva kroz kontakte s lokalnom zajednicom te uživanje u izvornim hrvatskim produktima. Tako u hotelu Palace Elisabeth, gosti su u mogućnosti doživjeti pravu gastro priču jer je poseban naglasak na autentične i organske proizvode. Pomno odabrani ključ su vrsnih i ukusnih mediteranskih jela koja su usklađena s ponudom vrhunskih lokalnih vina. Posebna pažnja se ujedno posvećuje i doručku, gdje gosti imaju mogućnosti svakodnevno okusiti svježe, zdrave i ukusne namirnice kao što su domaći kozji sir, domaća jaja te raznovrsni svježi sokovi", pojašnjava Gordana Tomičić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 06:22