Privukle su nas kobasice i drugačiji hot dogovi s američkim štihom. Hrpa karameliziranog luka, BBQ umak i mogućnost da možeš naručit slavonsku kobasicu od 25 cm za 25 kuna. Nju smo ipak prepustili nešto gladnijima iako je 80% ljudi u redu naručilo baš to. Stali smo u red i strpljivo čekali da naručimo svoj NYC Hot Dog. Čekali smo dobrih 15 minuta, dobili svoj hot dog koji je izgledao stvarno bogato. a mirisao još bolje. Ipak miris i izgled bili su najbolje od toga jer okus nije opravdao ni jedno ni drugo. Loša kobasica s dosta priloga i dugo čekanje. Platili smo 20 kuna.
2/22
Oni će vam ponuditi kave za one koji su došli u pohod pospani i hitno trebaju dozu kofeina. E pa tu je možete dobiti i svoje kavice preliti različitim sirupima. Mi nismo trebali takve "dizalice", ali za njih ćete trebati izdvojiti između 8 i 12 kuna. Prihvatljivo.
3/22
Jeli smo Buncek Ficlek iako se dugo nismo mogli odlučiti što zapravo želimo. Ali evo on je pobjedio i za njega smo izdvojili 25 kuna. Pecivo je bilo jako mekano, što kod drugih nije bio slučaj. Posebno nam se svidio velikodušno stavljen hren (sinusi su nam bili zahvalni), dobar komad bunceka, nisu štedjeli na zelju, a klopu smo dobili u trenu. Ugodno iznenađenje i želimo još ovakvih kućica!
4/22
Beautiful :)
5/22
Dakle, ovdje smo pili najbolje kuhano vino ikad! Uzeli smo crno, a oni služe Shiraz Harlekin i za njega smo izdvojili 13 kuna i izdvojili bi još. Pijuckali smo ga cijelim putem! Ovdje smo još uzeli i carski sendvič koji nas je stajao 23 kune, a na koji smo prilično dugo čekali. Grilano carsko meso marinirano u pivu, pečena paprika i senf ipak nešto bolje izgledaju nego što je prisutan okus. Zasebno funkcioniraju fenomenalno, ali je cijela priča ipak pomalo manjkava. U svakom slučaju vrijedi probati!
6/22
Ovdje dolazite ako vas treba brzinski ugrijati i ako vam pritom treba razlog. Tako ćete recimo popit jednu "šljivu" za hrabrost, teranino za rast kosti ili ako vam treba eliksir mladosti onda ćete uzeti rozalindu, a za svaku ćete izdvojiti 10 kuna.
7/22
8/22
Ovdje smo uzeli hot dog jer su nam rekli da imaju meso od "svog mesara" i da su hrenovke stvarno teleće. Polakomili smo se za mirisom jer ih ne kuhaju kao ostali već ih ovi bacaju na roštilj. Jako ukusno, Za njih smo izdvojili 15 kuna, a poslužili su nam je s kiselim zeljem, majonezom i kečapom.
9/22
Recimo; nas su cijelo vrijeme mamili talijanski kremasti deserti za koje se na kraju ipak nismo odlučili. Za jedan desert potrebno je izdvojiti 24 kune. Are you in ponudit će vam punč, dok kuhanog vina ima napretek i u Vinu
10/22
Neki od nas se jednostavno nisu mogli odvojiti od same pomisli da će večeras jesti pravu tursku baklavu. I da! Ona je bila odlična i uzeli smo lješnjak varijantu iako još imaju i pistacijo (koji su prodali), čokoladu i klasiku orahe. Za nju smo izdvojili 8 kuna. Trebalo nam je i nešto slano budući da su određeni u našim redovima još uvijek navijali za turske delicije. Probat ćemo cigaru-burek s krumpirom! Očekivali smo mini krumpiruše. Istina, jako fino mirišu i jedva čekate da vam ih pripreme i jako fora izgledaju, ali...u hrskavim prutićima dobijete pire krumpir narančaste boje. Možda je sir bolji. Ako volite takvu vrstu finger fooda možda da date priliku siru, a za to će vam trebati 10 kuna za 5 komada.
11/22
Budući da smo shvatili da ovdje možemo pojesti samo paštetu od pileće jetre za koju bismo trebali izdvojiti ne tako skromnih 30 kuna, odlučili smo se isprobati domaće viško bijelo vino. Njega smo platili 12 kuna. Tvrde kako je takva situacija samo radnim danom za nešto slabije posjećenosti te da za vikend pripremaju nešto konkretnije.
12/22
13/22
Ovdje imate nekoliko gulaša pa će ljubitelji "nečeg na žlicu" ovdje doći na svoje. Iskreno, nismo uspjeli probati ovaj gulaš, a za njega ćete morati izdvojiti 29 kuna.
14/22
Oči su nam se zalijepile za chorizo. Očekivali smo dobru chorizo kobasicu, žarke rumene boje, fino zaljućenu onako ugodno pikantnu i sočnu. Inače je baš zbog svog drugačijeg štiha bacamo u tjesteninu da joj da malo šmeka ili s njom začinimo neko varivo. Kako god, ova je bila prilično suha u lagano tostiranom pecivu, ali nije odgovarala našim očekivanjima. To ne mora nužno biti loše, ali eto, da je bila malo sočnija vjerujemo da se nitko ne bi bunio. Za nju smo izdvojili 18 kuna.
15/22
Koje oduševljenje kad su prolaznici spoznali da se ovdje može nabaviti germ knedla baš kakvu su jeli na skijalištima godinama unatrag! Za 32 kune dobijete ogromnu knedlu sa stvarno puno maka i dovoljno umaka od vanilije, ali možda malo premalo džema. Neki nisu bili fascinirani jer ih ne veže za neke uspomene sa školskih zimskih praznika dok su se drugi jedva odvajali od tanjurića. Nama možda malo preskupo, ali you can´t put price on memories :)
16/22
Ovdje nam je bilo jako zabavno. Uslužno osoblje i jela i napitci koja pričaju neku rusku priču, tako i služe toplu bijelu čokoladu s votkom za koju treba izdvojiti 20 kuna. Budući da su neki od nas poptuni manijaci za bijelom čokoladom nama je bilo odlično dok su drugi negodovali gdje je rum i kako bi tako bilo puno ukusnije. Probajte i javite nam!
17/22
18/22
Nije bilo veće podjele mišljenja od raspada Čehoslovačke. Neki su bili oduševljeni činjenicom da za 25 kuna mogu pojesti dvije hrenovke s aioli i wasabi umakom u pecivu. Nadalje, možete staviti koliko god priloga želite i birati između 5 umaka koje sami rade za što drže da je i više nego vrijednost za novac. Drugi pak ne vide smisao u ponudi dvije hrenovke prosječne kvalitete umjesto jedne koja bi se istaknula. Sve u svemu, probajte pa nam javite!
19/22
Amelie, Binimoto sushi i Submarine BBQ već su dobro poznati javnosti svojim prepoznatljivim menijima. Francuski macaraonsi, slidersi i sushi zasigurno će naći svoju publiku i izvan svojih restorana. Volite li i inače njihove koncepte, ovdje ćete guštati u njima.
20/22
Cheese bar slovi za jedino mjesto s u potpunosti hrvatskim proizvodima. Oni jedini u ponudi imaju konjske kobasice i kobasice od divljači, uz naravno vatrogasnu, slavonsku, narodnu i istarsku. Nažalost, nisu imali onu od divljači, niti istarsku pa smo se odlučili za narodnu. Sočna, ali na djelovima hladna. Vjerojatno je samo naš primjerak bio takav. Za nju smo izdvojili 18 kuna, a pored kobasica možete si zameziti uz domaći pršut i genijalne sireve koje imaju. Kuhano vino je bilo dobro (ništa posebno) i za njega smo izdvojili 15 kuna.
21/22
Ovdje ćete pronaći kućice Ožujskog, Pika i drugih dobro poznatih lica. Ipak, nismo mogli ne svratiti u "Svijet kobasica" i ne prisjetiti se svih advenata prije ere velikog zagrebačkog makeovera. Klasično dobro i ponuda na koju smo navikli.
22/22
...iako nema veze s hranom ima veze s adventom i sa svime što on znači, pa eto nek smo i mi svjedočili uhvaćenom romantičnom trenutku u zagrebačkoj božićnoj bajci!