Veganska klopa za gurmane

Nakon što u zagrebačkom Bruno's Vegan Concept dućanu probate njihove specijalitete iznenadit ćete se kako veganska jela mogu biti ukusna, a to im je i cilj - privući i nevegane!

piše: Vana Babić

Snima: Neja Markičević

Kada biste morali svesti Teslu, Tolstoja i da Vincija pod isti nazivnik, koji bi to bio? Osim što su bili genijalci, bili su i vegani. Veganska prehrambena industrija jedna je od najbrže rastućih na svijetu, a uz Bruno’s Vegan Concept odsad je dostupna i Zagrepčanima.

Oni rade klopu i za one koji nisu vegani, pa čak i za one koji pomalo zaziru od cijele veganske priče. Cijela njihova filozofi ja stane u jednu riječ, a to je – sreća. U Bruno’su su je odlučili dohvatiti kroz jednu neponovljivu gastro priču budući da je hrana izuzetno važan čimbenik u očuvanju zdravlja. Sve proizvode rade potpuno sami, potiču suradnju s malim OPG-ovima i ne robuju certifikatima, nego im je bitna priča. Proizvodi koje nude vrhunske su kvalitete, u potpunosti pripremljeni bez aditiva i konzervansa.

Kako biste se uvjerili u istinitost jako fine i zdrave klope, predlažemo da svratite u prizemlje Centra Cvjetni na komad bezglutenske pizze ili na čips od koprive i indijskog oraščića koji će sjajno pristajati uz čašu vina. Ekipa najavljuje realizaciju još kreativnih ideja već u studenome ove godine.

Prava veganska kuhinja u sklopu prodavaonice ubrzo će otvoriti svoja vrata te ćete moći uživati u toplim obrocima. U planu je i otvaranje franšize sa zdravim smoothijima i raw food tortama uz koju će, vjerujemo, teško pronaći konkurenciju budući da se radi o jedinstvenom konceptu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:31