OBJAVA UDRUGE ŠAPICA

Općina Brdovec financira sterilizaciju 21 mačke, evo kako dobiti termin kod veterinara

Samo jedna mačka i njeno potomstvo mogu tijekom sedam godina na svijet donijeti nevjerojatnih 420 tisuća mačića
 Amir Makar/Afp/Profimedia

Iz udruge Šapica, čije se sklonište za napuštene životinje nalazi u Donjoj Bistri, objavili su kako Općina Brdovec ponovo financira akciju besplatne kastracije mačaka za svoje područje.

- Zahvaljujemo Općini što su još jednom uvidjeli problem i odlučili pomoći financiranjem kastracija za 21 mačku i time pomoći smanjiti broj napuštenih, bolesnih i neželjenih mačića! Mi ćemo, kao i uvijek, projekt voditi volonterski i besplatno kako bismo zajedničkim snagama pomogli što više životinja - napisali su na Facebooku i uputili sve zainteresirane da im se jave kako bi se mačke sterilizirale.

Postupak je jednostavan - ako je mačka pitoma, potrebno je samo je odvesti veterinaru, koji će obaviti sterilizaciju. Mačka ne smije ništa jesti 24 sata prije zahvata, a nakon toga se nekoliko dana mora oporavljati. Ako je mačka nepovjerljiva prema ljudima, može se uloviti u lovku, a nakon zahvata i operacije se opet pušta na slobodu.

Podaci pokazuju da jedna mačka i njeno potomstvo mogu tijekom sedam godina na svijet donijeti nevjerojatnih 420 tisuća mačića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 14:24