URNEBESNO

Misterij uništenih automobilskih guma: Policija mjesecima tragala za počiniteljem, kamera snimila - neočekivano!

Pet puta se ova situacija ponavljala i bili su veoma zbunjeni, jer nisu mogli shvatiti motivaciju zločinca

Ilustracija

 Sergey Uryadnikov/Alamy/Alamy/Profimedia

Život nekad piše priče bolje od bilo kojeg autora fikcije. Slučaj iz Italije to potvrđuje. Tamo je, naime, nekoliko mjeseci nepoznati netko uništavao gume automobila. Vlasnici su to prijavili policiji, a oni su se bacili na otkrivanje kriminalca koji stoji iza toga.

Sve je počelo još u srpnju, kada su oštećene gume automobila parkiranih blizu centra Vastogirardija, sela u kojem se odigravao ovaj zanimljivi zločin. Riječ je o mjestu u pokrajini Molise koje ima oko 600 stanovnika. Oni su bili prilično zbunjeni oštećenim gumama i počeli su se pitati je li to neka osveta, a najživahniji tračeri su raspravljali je li u igri mafija.

Pet puta se ponavljao incident na automobilima koji su bili parkirani u istom području. To je policiju nagnalo da krajem listopada situaciju shvate veoma ozbiljno. Najprije su na teren poslali policajce u civilu, no oni nisu vidjeli ništa sumnjivo. Potom su postavili nadzornu kameru, što je polučilo rezultat. Ona je snimila opakog kriminalca.

Nema tu mafije, osvetničkih klanova niti ičeg sličnog - počinitelj je pas koji se odaziva na ime Billy i koji živi u blizini parkirališta. Snimljen je kako grize gume na nekoliko automobila.

- Bili smo veoma zbunjeni i nismo uopće mogli otkriti počinitelja, a ni motiv. Ovo je veoma mirno mjesto, a znali bismo da je to napravio netko izvan njega, jer uvijek pratimo sve sumnjivo - rekao je za Guardian Remo Scocchera, načelnik Vastrogirardija.

Dodao je kako je ovaj incident za vlasnike bio i iritantan i skup, a posebno za one kojima se dogodio više puta.

- Napadi na gume su postali stvarni problem - ljudi nisu mogli otići na posao. Na svu sreću, slučaj je riješen, a sretni smo što to nije radio netko iz sela - dodao je.

Veterinari smatraju da Billy muku muči s gingivitisom, zbog čega žvače gume i to mu olakšava bol.

Policija još mora službeno dovršiti istragu, a ako Billyja proglase krivim za sve oštećene gume, njegov vlasnik će platiti odštetu vlasnicima automobila. Možda ga to konačno nauči da psa ne pušta da se šeće selom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 04:14