Vanili kiflice

Težina pripreme: lagano

Broj osoba: 8

Sastojci

  • 35 dag brašna
  • 21 dag maslaca
  • 10 dag mljevenih oraha
  • 7 dag šećera
  • 1 bjelance
  • 1 vrećica vanilin šećera

Priprema

1. korak

Za glatko tijesto koje je jednako za gotovo sve kekse trebaju vam brašno, maslac, šećer, jaja i po potrebi orasi.

2. korak

U prosijano brašno najprije utrljajte maslac da dobijete masu sličnu krušnim mrvicama.

3. korak

U nju umiješajte šećer, vanilin šećer, orahe koje ste prethodno samljeli, a potom i bjelance.

4. korak

Lagano mijesite, ne predugo jer će u suprotnom tijesto biti teško i žilavo. Oblikujte glatku kuglu, omotajte je folijom i stavite u hladnjak na dvadesetak minuta kako bi se malo rashladilo.

5. korak

Od malo rashlađenog umiješenog glatkog tijesta oblikujte dugačke valjke. Narežite ih na pravokutnike dužine otprilike 3 cm.

6. korak

Prstima valjajte male valjčiće, pritom vodeći računa da vam krajevi budu malo uži.

7. korak

Oblikujte kiflice.

8. korak

Složite dobivene kiflice na papir za pečenje pa pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva dok ne dobiju zlaćanu boju.

9. korak

Pečene kiflice još tople uvaljajte u vanilin šećer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 04:44