Godišnji odmori konačno su došli na dnevni red, iako temperature ne idu u prilog za isprobavanje svakojakih delicija donosimo vam deset jela koja morate kušati ako vas put navede u Istru!
/ CROPIX
Opatija, 190114.
Manestra s bobici i kobasicom, restoran Istranka - 35kn.
Foto: Davor Zunic / CROPIX
Davor Žunić/CROPIX
- Ombolo i kobasice s kupusom
/ CROPIX
Zrenj,080208.
U seljackom domacinstvu "Toncic" odrzano je 5. gastro nadmetanje. Svrha nadmetanja je populariziranje istarskih suhih narezaka. Nadmetalo se sa ombolom, kobasicama te pancetom a sudjlovali su konoba DANIJELI Kringa, Agroturizam PARENZANA Volpija, Konoba DORIJANA Livade i konoba SV. IVAN Buzet. Na fotografiji detalj rezanja ombola ( zarebnik).
Foto: Srecko Niketic / CROPIX
Foto: Srećko Niketić / CROPIX
- Fuži s gulašom ili tartufima
/ CROPIX
Pula, 210114.
Gostionica Vodnjanka.
Na fotografiji: fuzi sa sugom.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Foto: Srećko Niketić / CROPIX
/ CROPIX
Brtonigla, 260412.
Restoran Morgan u Brtonigli.
Na fotografiji peceni pjetao u kamenom loncu.
Foto: Srecko Niketic / CROPIX
/ CROPIX
Pula, 140511.
Izlozba vina i vinarske opreme Vinistra 2011. U sklopu Vinistre odrzana je i menifestacija -Vinistra Habanos moments 2011-Istarski cigar dorucak na istarskoj stanciji Meneghetti-. Habanos Moments je zajednici naziv za skup dogadja namijenjenih hedonistima i uzivateljima cigara. Na Stanciji Meneghetti, ekskluzivnoj top destinaciji – ujedno i proizvodjacu izvrsnih vina i maslinovih ulja, Jean-Yves kuhar stancije, priprema obilni gala dorucak baziran na istarskoj tradiciji (fritaja, sparoge, kobasice, ombolo) uz koji se posluzuje Meneghetti vina, a domacin ove -cigar- manifestacija je Mr. Simon Chase koji je predstavio Vegas Robaina Marshal cigare.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Foto: Goran Šebelić/ CROPIX
- Istarska malvazija
- Teran
- Jela od boškarina
- Novigradske kapešante
/ CROPIX
Specijal: DOBRI RESTORANI
Banjole - Medulin, 140414
Konoba Batelina koju s obitelji vodi David Skoko, poznat po svojem jednostavnom pristupu i nekonvencionalnim stavovima. Konoba Batelina je ponajvise poznata i cijenjena po svojim ukusnim hladnim predjelima.
Na fotografiji: Kanestrele s tri vrste papra.
Foto: Davor Zunic / CROPIX
Foto: Davor Žunić / CROPIX
/ CROPIX
Rocko polje, 190315.
Na podrucju Rijeke i unutrasnjosti Istre obisli smo 5 restorana i napravili prezentaciju njihovih top jela sa sparogama. U unutrasnjosti smo brali sparoge i pripremili ih na tradiocionalan nacin u domacoj atmosferi u Vili Peruniki u Rockom polju.
Na fotografiji: Branje sparoga u Rockom polju i priprema jela u Vili Perunika.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Foto: Berislava Picek