Piškote namočite u pripremljenoj tekućini pazeći da se ne raskvase. Dovoljno je samo kratko namočiti obje strane piškote.
2/8
Namočene piškote složite u zdjelu u kojoj ćete posluživati tiramisu. To može biti veći pleh ili šest odvojenih manjih zdjelica. Potrebano vam je otprilike 24 piškote.
3/8
Umutite šest žumanjaka sa tri žlice šećera, dodajte 500 g mascaropnea, sve izmiješajte. Istucite bjelanjke u čvrst snijeg pa ih lagano umutite u smjesu s mascarponeom.
4/8
Polovicu te smjese prelijte preko piškota pa rasporedite žlicom ili silikonskom lopaticom.
5/8
Složite preostale piškote po kremi.
6/8
Ulijte i rasporedite i ostatak kreme.
7/8
U fino sito ili cjediljku stavite malo gorkog kakaa pa njime pospite tiramisu. Stavite ga u hladnjak na nekoliko sati.