Ova je bitno slanija, ali istodobno svježija i blažeg okusa. Kompaktnijeg je tijela, a na jeziku nježna. Nekima ipak mrvicu preslano, drugima baš taman. Jedino smeta obilna krljušt koja zapinje pod zubima. Okus vrlo korektan, fina cura. Čvrsta, čvrsta četvorka, čak i 4+
2/13
Već na oko drugačija, tamna, smećkasta, a jako tvrda. Ipak, na dodir se odmah raspada i ostavlja jako čudan okus u ustima. Kao da je dlakava, sva u vlaknima. Usto, i nešto blago kiselkasto. Kao da je još topla bila zarobljena u konzervi, pa se onda sva usaftala. Suha, lijepi se, teško se guta, čista piljevina. Neslana i grozna. Jako loše. Jedinica.
3/13
Gle, ove nemaju rep! Osim toga, izgledaju super, velike, srebrne i tvrde. Potpuno na donjoj granici slanosti, s dosta krljušti. Vrlo svježeg okusa, sumnjivo blagog. Ulje bezlično, prilično neutralno. Ovo je neka sardina light, nešto dijetalno. Ocjene od minus tri do četiri.
4/13
Boja je lijepa, nekako živa. Mmm, najslanija dosad. Ima tu i nekog ozbiljnog ribljeg okusa. Ugodan miris, okus jednako dobar. Osjećaš more, i u nosu i u ustima. Slanost je na gornjoj granici, baš slana srdela među sardinama. Zove na bevandu i pismu. Podiže. Kao da je ne tako davno zbilja plivala. Megagood. Petica
5/13
Simpa ribice na prvi pogled, baš ugodne oku. Fali soli, ali prvi dojam nije loš. Miris je vrlo poticajan. Okus, na žalost, razočara. Blatnjava, nekako kenjkava, skoro za mazanje na kruh, a usto joj je kost pregruba. Šteta, a baš je obećavala. Spasili bi je kapula i maslinovo ulje. Ovako, za paštetu i dosoliti. Dva plus, trojka.
6/13
Ova ne izgleda lijepo. Mrka je i suhonjava. Takva je i u ustima mrvi se, suha, terpentinasta. ‘Uhh, smrdi kao SDO, a još je i gorka. Kao da je bila zalivena benzinom na dnu čamca’. Kao da su iz njih usisali sav život, pa onda trupla zalili tom nekom marinadom. Užas. Čista koma. Jedinica. Nula.
7/13
Boja je dobra. No, tvrda je i čudno se raspada u ustima. Okus jako skraćen. Drvenasta, prazna, dosadna, baš ništa, ostaneš skroz bez teksta. Kao da jedeš brezovu koru, samo manje zdravo. Baš šuplja. Samo za najgoru glad i studentski mamurluk. Dvojka. Jedva.
8/13
Jesmo li sigurni da je ovo srdela? Čini mi se da se ovdje zaletjelo i papalina i inćuna. Nije loše, ali definitivno nije srdela. Barem ove male ribice. To je slatko. Uopće nema one karakteristične žestine srdele. Čini se da su grabili velikom lopatom sve što uhvate. Forest Gump srdela. Točno kako on kaže: “Život je kao konzerva, nikad ne znaš što ćeš dobiti”. Nije loše, ali nije ni srdela. Dvojka, trojka, ali izvan kategorije.
9/13
Potpuno se raspala, nije baš privlačna. Mmm, ali okus je dobar, pače izvrstan.
Čak ni soli ne fali; kad pomisliš na srdelu, pomisliš na to. Podsjeća na kampiranje iz djetinjstva, običnjača, nije za šmekere, ali prava sardina koja budi lijepe uspomene. Tri plus, četvorka.
10/13
Uff, miris na plavi dizel. Ili ložulje. Tako se i sjaji. Totalni hard core među sardinama, za okorjele mornare, treba ti kruh sa sedam kora da ovo progutaš. Najjači, najintenzivniji okus koji naglo postane užasan. Ova će nas dugo proganjati. Ljepljivo. Jedan, minus dva.
11/13
Ova miriši dobro. Na žalost, na okus potpuno bljutavo ni slano, ni gorko, ni masno, ni riblje.
Kao riblji briketi. Najbolje ocijediti pa podložiti kad ideš peći prave svježe srdele. Hvata te od njih neka tuga. Srdela naricaljka. Jedva dvojka.
12/13
Ova je u najžućem ulju od svih. OČito maslinovo, ali već na miris loše. Je li ovo neki tračak limuna, likvi ili malo Palmolive sapuna? Samo čekam da mi mjehur od sapunice izađe iz usta. Koma. Kao da je stara. Kao da je bila stara prije nego što su je prepekli i prelili grezim dalmatinskim uljem. Prevara za antipatične turiste. Jedinica, dvojka.
13/13
Opet neka korektna, bez puno karaktera. Nema ništa loše u njoj, ali ne znaš je li srednja žalost ili zlatna sredina. Baš prava trojka.
Kap limuna ne bi joj škodila. Nikoga nije osobito dojmila, ali nikoga nije niti uvrijedila.
Solidnjača. Trojka.