Ovi malo ljepše izgledaju. Ufff, užegli skroz i žilavi. “Ove treba jesti uz puno luka da popravi.” Neki su deformirani, neki su giganti, veličine lego kockice. “Osjeća se terpentin, uljena boja. Kao da ližem sliku od Velasqueza.” S ovim farbaju tunele. Ovo je sikter čvarak. I uvreda za Grgu Čvarka! Čak i najtanji, koji izgleda najljepše, ubija u pojam.
Ocjena: Jedinica.
2/5
A evo i frčkavih. Minival čvarci. Preblijedi. “Ma ovo je već blizu čvaraka. Nadomak čvarku. Ovo je čvar.” “Meni tek čva.” Imaju nekog šmeka, fino hrskaju. Osjeti se da je bilo nekog mesa u slanini. Malo previše pružaju otpor, ali ništa ozbiljno negativno. Jako dehidrirani, ali nisu skureni. Kao pileća krilca. Čvarci od pečene pileće korice. “Ma, meni je to za krmke...”
Prosječna ocjena: Trojka.
3/5
Crveni, najljepši bojom, izgledom najsugestivniji. Čak malo i mirišu po čvarcima. Ima mesa unutra. “Kao čips od čvaraka.” “Joj, nije dobro, ima dijelova koji se ne mogu zagristi.” Čvarci s kostima, opasno za zube. “Da, imaju okus, ali to nije dobra vijest.” Ovo nije napravljeno od slanine. Pregoreni.
Prosječna ocjena: -2
4/5
Ovi su definitivno najljepši. Mrvičasti, tanki i flejki. Za one koji vole mršave. Napokon smo na tragu čvaraka. “Imaju okus svinjetine i super su hrskavi.” Dosta svježi, fino slani i bez soli. Apsolutno ulaze u kategoriju normalnih.
“Osjeti se mrvicu gorčina pregorenosti, ali stvarno mrvicu.” Tanki, a nisu suhi. Konačno čvarci koji nestaju s tanjura.
“I nema ni jedan falš među svim komadima.” Pouzdani i uravnoteženi.
Ocjena: Jednoglasna četvorka.
5/5
Nedopustivo blijedi. “Ajde, tko će prvi?” Kušači se nećkaju. Miris totalno star i plastičan. “OK, moramo redefinirati loše čvarke, ovo je nejestivo.” Kao da su od preklani. Idealni za tjeranje gostiju. “Aha, čvarci za punicu.” “Proizvođaču bi trebalo odrediti zatvorsku kaznu.” Jadna svinja koja ovako završi. “Ako je uopće svinja.” Možda su to čvarci od biljne masti. “Ili tofu čvarci?” “Za ove bi trebao nož da se napravi carpaccio. Čvarpaccio.” “Dabogda im se kazan osušio.”
Ocjena: Nula.