Teleći kotleti s povrćem

Teleće kotlete s krem umakom pripremite sa zelenim mahunama i popečenim kolutima kukuruza te uživajte u starinskom okusu

Sastojci za četiri osobe:

Za prilog:

  • mahune

Priprema

  1. Na ugrijanom maslacu kratko popecite kukuruz sa svih strana, a zatim ga izvadite na toplo mjesto.
  2. Na istu masnoću dodajte teleće kotlete, popecite ih sa svake strane oko minutu, malo posolite i stavite 8 minuta u pećnicu na 180 °C.
  3. Za umak, na preostalu masnoću dodajte nasjeckani luk, pa ga popecite da omekša.
  4. Zalijte s 250 ml vode, dodajte goveđi temeljac i prokuhajte.
  5. Žličicu Gussnela rastopite u malo vode, dodajte u umak i još kratko prokuhajte.

Posluživanje

Teleće kotlete s umakom poslužite s popečenim kukuruzom i kuhanim zelenim mahunama.

Savjet

Otkrijte nove Podravka temeljce.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:18