Sastojci za četiri osobe:
- 40 g maslaca
- 1 klip kukuruza
- 800 g telećih kotleta
- sol
- 1 crveni luk
- Goveđi temeljac za jela Podravka
- 1 žličica Gussnela Dolcela
Za prilog:
- mahune
Priprema
- Na ugrijanom maslacu kratko popecite kukuruz sa svih strana, a zatim ga izvadite na toplo mjesto.
- Na istu masnoću dodajte teleće kotlete, popecite ih sa svake strane oko minutu, malo posolite i stavite 8 minuta u pećnicu na 180 °C.
- Za umak, na preostalu masnoću dodajte nasjeckani luk, pa ga popecite da omekša.
- Zalijte s 250 ml vode, dodajte goveđi temeljac i prokuhajte.
- Žličicu Gussnela rastopite u malo vode, dodajte u umak i još kratko prokuhajte.
Posluživanje
Teleće kotlete s umakom poslužite s popečenim kukuruzom i kuhanim zelenim mahunama.
Savjet