Trebati će vam:
- 500 g prhkog tijesta
- 100 g maslaca na sobnoj temperaturi
- 150 g šećera u prahu
- 100 g mljevenih badema
- 3 žlice glatkog brašna
- 1 jaje
- 1 žlica Amaretta
- 4 zrele kruške (možete koristiti i kruške iz kompota)
- 250 g mascarponea
- par kapi ekstrakta od vanilije
- šaka svježe metvice
Prhko tijesto razvaljajte i stavite u maslacem premazani lim za pečenje tarta. Tijesto povucite do rubova i stavite ga u hladnjak da odmara dok vi pripremate nadjev. Za nadjev izmiksajte maslac i 100 g šećera u prahu. Dodajte bademe i brašno. Nakon toga umiksajte jaje i Amaretto. Neka se sve dobro sjedini. Izvadite lim iz hladnjaka i ubacite nadjev te ga dobro rasporedite žlicom. Kruške ogulite i narežite na polumjesece. Poredajte ih po tartu. Tart stavite peći na 180 stupnjeva oko 35-40 minuta.
Mascarpone pomješajte s ekstraktom od vanilije. Lagano umješajte to dvoje da se mascarpone ne odvoji.
Tart pustite da se malo ohladi nakon pečenja i poslužite ga s mascarponeom i svježom metvicom.
Uživajte!