Tart od krušaka, badema i Amaretta Lorraine Pascale

Desert koji će zadiviti baš sve!

Trebati će vam:

  • 500 g prhkog tijesta
  • 100 g maslaca na sobnoj temperaturi
  • 150 g šećera u prahu
  • 100 g mljevenih badema
  • 3 žlice glatkog brašna
  • 1 jaje
  • 1 žlica Amaretta
  • 4 zrele kruške (možete koristiti i kruške iz kompota)
  • 250 g mascarponea
  • par kapi ekstrakta od vanilije
  • šaka svježe metvice

Prhko tijesto razvaljajte i stavite u maslacem premazani lim za pečenje tarta. Tijesto povucite do rubova i stavite ga u hladnjak da odmara dok vi pripremate nadjev. Za nadjev izmiksajte maslac i 100 g šećera u prahu. Dodajte bademe i brašno. Nakon toga umiksajte jaje i Amaretto. Neka se sve dobro sjedini. Izvadite lim iz hladnjaka i ubacite nadjev te ga dobro rasporedite žlicom. Kruške ogulite i narežite na polumjesece. Poredajte ih po tartu. Tart stavite peći na 180 stupnjeva oko 35-40 minuta.

Mascarpone pomješajte s ekstraktom od vanilije. Lagano umješajte to dvoje da se mascarpone ne odvoji.

Tart pustite da se malo ohladi nakon pečenja i poslužite ga s mascarponeom i svježom metvicom.

Uživajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:32