Svečana večera od deset sljedova u vinariji Kozlović

Momjan, 060215. U vinariji Kozlovic odrzan je event u organizaciji Udruge Jeunes Restauraters d'Europe Hrvatska povodom prezentiranja udruge i povodom primanja novih 4 restorana u Udrugu. Uz dosadasnji clanovi su: San Rocco,Brtonigla; Damir & Ornela,Novigrad; Monte, Rovinj; Plavi Podrum, Volosko; Draga di Lovrana, Lovran; Boskinac,Pag; Dubravkin put, Zagreb; Pelegrini, Sibenik. Nova 4 hrvatska restorana Ð Marina; Novigrad, Pergola; Umag, Fosa; Zadar i Paradigma;Split. Na fotografiji: Dubravkin Put Supreme i bonbon prepelice na kremi od jogurta i pistacia s espumom od kruske i klicama graska Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 / CROPIX
U povodu pristupanja četiri nova hrvatska člana udruzi Jeunes Restauraters d'Europe-Hrvatska deset chefova kuhalo je večeru s najboljim namirnicama svog kraja

piše: Mateja Domitrović

snima: Goran Sebelić

U vinariji Kozlović u Momjanu, početkom veljače kuhalo se gotovo cijeli dan kako bi se servirala večera od deset sljedova koje su pripremili chefovi naših ponajboljih restorana. Povod za okupljanje kuhara, ugostitelja, novinara i gastro kritičara bilo je primanje novih članova u udrugu Jeunes Restauraters d’Europe, čiji je Hrvatska član od 2010. g. San Rocco, Damir&Ornela, Monte, Plavi podrum, Draga di Lovrana, Boškinac, Dubravkin put te Pelegrini, činili su dosadašnjih osam članova, a udruga je pojačana novim snagama – restorana Marina iz Novigrada, Pergolom iz Umaga, Fošom iz Zadra i Paradigmom iz Splita.

/ CROPIX
Momjan, 060215. U vinariji Kozlovic odrzan je event u organizaciji Udruge Jeunes Restauraters d'Europe Hrvatska povodom prezentiranja udruge i povodom primanja novih 4 restorana u Udrugu. Uz dosadasnji clanovi su: San Rocco,Brtonigla; Damir & Ornela,Novigrad; Monte, Rovinj; Plavi Podrum, Volosko; Draga di Lovrana, Lovran; Boskinac,Pag; Dubravkin put, Zagreb; Pelegrini, Sibenik. Nova 4 hrvatska restorana Ð Marina; Novigrad, Pergola; Umag, Fosa; Zadar i Paradigma;Split. Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Ova udruga osnovana je sredinom sedamdesetih godina u Francuskoj kako bi okupljanjem onih najboljih radila na razvoju gastronomije i promicanju gastrokulture svake pojedine regije. Danas udruga broji trinaest članica iz Europe, a od 2008. godine djeluje i u Australiji. Njezini članovi su ljudi koji svojim talentom promiču vrhunsku gastronomiju, ljudi koji dijele zajedničke strasti i ljubav prema dobroj hrani.

/ CROPIX
Momjan, 060215. U vinariji Kozlovic odrzan je event u organizaciji Udruge Jeunes Restauraters d'Europe Hrvatska povodom prezentiranja udruge i povodom primanja novih 4 restorana u Udrugu. Uz dosadasnji clanovi su: San Rocco,Brtonigla; Damir & Ornela,Novigrad; Monte, Rovinj; Plavi Podrum, Volosko; Draga di Lovrana, Lovran; Boskinac,Pag; Dubravkin put, Zagreb; Pelegrini, Sibenik. Nova 4 hrvatska restorana Ð Marina; Novigrad, Pergola; Umag, Fosa; Zadar i Paradigma;Split. Na fotografiji: Marina Restoran Juha od skampi Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Svaki od deset chefova kod Kozlovića je pripremao jedan specijalitet s lokalnim proizvodima kraja iz kojeg dolazi, tako da su se na meniju našli i lignje, list, škampi, grdobina, prepelice, janjetina i junetina, a svako jelo pratilo je odabrano Kozlović vino.

/ CROPIX
Momjan, 060215. U vinariji Kozlovic odrzan je event u organizaciji Udruge Jeunes Restauraters d'Europe Hrvatska povodom prezentiranja udruge i povodom primanja novih 4 restorana u Udrugu. Uz dosadasnji clanovi su: San Rocco,Brtonigla; Damir & Ornela,Novigrad; Monte, Rovinj; Plavi Podrum, Volosko; Draga di Lovrana, Lovran; Boskinac,Pag; Dubravkin put, Zagreb; Pelegrini, Sibenik. Nova 4 hrvatska restorana Ð Marina; Novigrad, Pergola; Umag, Fosa; Zadar i Paradigma;Split. Na fotografiji: Restaurant Monte Rovinj Janjeci filet Parmentier, luk, med i ruzmarin. Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:10