Savršen za dobro jutro! Možete ga jesti samoga uz šalicu vrućeg čaja ili bijele kave. Možete ga i pohati umoćenog u mlijeko, jaja i začine ili lagano namazati maslacem. Priprema vas neće namučiti, a jesti ćete najsočniji kruh na svijetu!
Trebat će vam:
- 3 velike zrele banane
- 2 jaja
- 1/2 šalice običnog šećera
- 1/4 šalice smeđeg šećera
- 1/3 šalice rastopljenog maslaca
- 1 i 1/2 šalice brašna
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice cimeta
- 1/4 žličice kardamoma
- 1/4 žličice soli
Priprema:
Za kruh od banana, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva celzijusa. U veliku zdjelu, zgnječiti banane sve dok ih potpuno ne pretvorite u pastu. Dodajte jaja i šećer, zatim maslac i sve miksajte dok smjesa ne postane dobro uklopljena.
U odvojenoj posudi srednje veličine pomješajte sve suhe sastojke. Postepeno dodajite suhe sastojke u banane, te miješajte nakon svakog dodavanja kako bi se svi suhi sastojci dobro umiješali u tijesto. Tijesto prebacite u dobro namašćeni kalup i pecite u pećnici 45 minuta do sat vremena, sve dok ne posatne tamno zlatne boje i dok vam čačkalica iz tijesta ne izađe čista. Kada je gotov, kruh izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi 45 minuta prije rezanja.
Dobar tek!