Za pusle:
• 200 g šećera • 4 bjelanjka
Izmiksati bjelanjke polako dodajući šećer dok smjesa ne postane gusta. Pusle peći na 100°C dok se ne stisnu.
Za Mascarpone kremu:
• 6 jaja • 300 g šećera • 1 lit vrhnja za šlag • 500 g mascarpone sira • 5 listića želatine
Šećer i jaja izlupati na pari, dodati želatinu, mascarpone i na kraju lagano umiješati šlag.
Za coulis od malina:
• 450 g malina • 200 g šećera
Ukuhati maline sa šećerom 10-ak minuta.
Za umak od vanilije:
• 3 žutanjaka • 500 ml mlijeka • mahune vanilije • 80 g šećera • 15 g gl. brašna
Mlijeko i vaniliju prokuhati, oguliti sjemenke vanilije i dodati u mlijeko pa procijediti. Žutanjke, šećer i glatko brašno dobro izmiješati da nema grudica pa lagano uliti mlijeko. Prokuhati i lagano kuhati još 5 do 8 minuta.
2/5
• 6 žutanjaka
• 80 g šećera
• 5 kockica čokolade
• 150 g sezam paste
• 2 listića želatine
• 1l vrhnja za šlag
Šećer i žutanjke tući na pari, dodati želatinu i čokoladu, malo ohladiti pa dodati pola šlaga, zatim sezam pastu i na kraju ostatak šlaga. Poslužiti sa sladoledom od zelenog čaja.
3/5
• 250 ml mlijeka • 260 g šećera • 1500 ml vrhnja • 7 listića želatine • štapić vanilije • 5 stabljika limunske trave
Vaniliju, limunsku travu, mlijeko, šećer i pola količine vrhnja prokuhati na laganoj vatri. Dodati ostatak vrhnja i pustiti da se ohladi preko noći (najbolje 24h). Ponovo ugrijati i dodati namočenu želatinu, procijediti i uliti u čaše.
Za kavijar od marelice:
• 300 g marelica iz kompota • 100 g soka od kompota • 100 g soka od marelice • 100 g simply sirup • agar-agar
Sve sastojke dobro izraditi štapnim mikserom pa prokuhati jednu do dvije minute i lagano kapati u hladno ulje.
4/5
Za čokoladni biskvit:
• 500 g čokolade za kuhanje • 300 g maslaca • 10 jaja • 300 g šećera u prahu • 60 g gustina • 60 g glatkog brašna
Rastopiti čokoladu i maslac na pari, jaja izlupati pa dodati šećer i gustin. Obje smjese spojiti i peći na 180°C 20 minuta.
Za mousse od bijele čokolade:
• 500 g bijele čokolade • 4 jaja • 5 žutanjaka • 100 g smeđeg šećera • 4 listića želatine • 1 l vrhnja za šlag
Jaja, žumanjke i šećer izlupati na pari, dodati čokoladu, dobro izmiješati da se čokolada rastopi pa maknuti s pare i dodati želatinu, a na kraju malo po malo dodavati šlag dok se smjesa ne sjedini.
Za gel od naranče:
• 600 g soka od svježe naranče • 50 g šećera • 4 g agar-agara
Sve sastojke pomiješati i ukuhati tako da se sve reducira na količinu od 300g.
5/5
Chocolate fudge:
• 12 jaja • 800 g čokolade (min. 50% kakaa) • 220 g maslaca • 150 g šećera • 80 g glatkog brašna
Maslac, šećer i čokoladu otopiti na pari, maknuti s vatre pa umiješati jedno po jedno jaje i na kraju dodati brašno. Izmiješati pa peći u kalupu na 180°C 12 minuta.
Za kavijar od šumskog voća:
• 200 g šumskog voća (otopljenog) • 200 g vode • 25 g šećera • 4 g agar-agara
Miksati šumsko voće i vodu, propasirati i zakuhati pola smjese sa šećerom i agar-agarom. Dodati potom drugu polovicu i kapati kap po kap u hladno ulje.