Kako bi vam stapići bili fiksirani, stavite ih u kalupe tek kad se smjesa mrvicu smrzne, a za lakše izvlačenje smrznutih poslastica, kalupe na nekoliko sekundi uronite u toplu vodu....
2/12
Ako radite višebojne lizalice, ulijte u kalupe prvu smjesu, stavite u zamrzivač na 15 minta da se gornji sloj smrzne, zatim dodajte sljedeći i ponavljajte postupak dok ne popunite kalup...
3/12
Lemon curd je najotmjenija i najjednostavnija krema na svijetu. Oduševio me u sladoledu.
Za lemon curd:
•3 limuna
• 50 g maslaca
• 80 g šećera
• 2 bourbon-vanilin šećera
• 2 jaja
Za kremu od sira:
• mascarpone
• 3 bourbon-vanilij šećera
• korica limuna
Za lemon curd naribajte korice limuna, a sok iscijedite. Dodajte šećer i maslac, te na pari sve otopite. Pjenjačom izmutite jaja te ih polako miješajući dodajte rashlađenoj smjesi i miješajte na pari dok se ne zgusne. Stavite u hladnjak kako bi se krema malo stisnula. Za to vrijeme pomiješajte mascarpone s bourbon-vanilijom, a nakon toga po standardnom postupku krenite puniti kalupe.