Šesnaestogodišnjak otvara restoran u New Yorku

Sjećate li se ovog dječaka?

O danas šesnaestogodišnjem Flynnu pisali smo prošle godine. Mladi ambiciozni mladić još kao dječak imao je snove o otvaranju vrhunskog restorana. Sa četrnaest godina pripremao je tasting menije od dvanaest sljedova te ih naplaćivao 120$ po osobi.

Više o njegovom djetinjstvu i putu kao ostvarenju dječačkog sna možete pročitati ovdje . Danas najavljuje svoje planove o pretvaranju tih istih snova u stvarnost. Otvaranje restorana u New Yorku koji bi trebao nositi ime Eureka NYC po ulici u kojoj je živio kao jedanaestogodišnjak.

U menije svakako planira uvesti autorska jela poput terine od guščje jetre s kompotom od trešanja i morskog ježinca na kremi od mrkve s kiseljenom mrkvicom uz dodatak kave.

Izvor fotografije: Foto

-“Uživam u tome što radim. Ne mislim da išta propuštam što sam se tako ozbiljno usmjerio u kuhanje” otkrio je Flynn

Izvor fotografije: Foto

Jednom prilikom, kad je surađivao s kuharima Huyom Nguyenom i Joshom Gravesom, odlučio je jelo oplemeniti izuzetno sitnim travkama.

-Jesu li jestive? upitala ga je majka.

-Naravno, to je kantarion.

-Ne možeš to staviti ljudima u jelo. Kantarion se koristi kao lijek protiv depresije.

-Naravno da mogu, samouvjereno je odgovorio mladi Flynn. Ne namjeravam im posuti cijelo jelo. Izvrsno će izgledati tako posluženo.

Možda je to razlog sreće gostiju, kroz smijeh je promrljala majka. Ona je pokrenula i youtube kanal “Večerajte s Flynnom” gdje možete pratiti njegov rad i procijeniti njegova jela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:35