Savjeti kako uspješno pržiti!

Stručnjaci i za najviše temperature!

Uz nekoliko savjeta i vi možete postati stručnjak za najviše temperature.

1. Očistite radnu plohu. Ako stvari krenu po zlu ne želite imati komade novinskog papira, krumpirove kore ili ambalažu kiselog vrhnja zaljepljenu na tavu.

2. Izbor tave. Ona niska tavica za palačinke ne dolazi u obzir, kao ni ona koja više nalikuje express loncu, a manje tavi. Želite teflonsku tavu s malo višim rubovima kako bi vruće ulje ostalo u tavi, a ne potražilo mjesto na vašim rukama (5-8 cm)

3. Iako većina smatra nepotrebnim, termometar je izuzetno korisna napravica koja će vam olakšati život ne samo kod prženja nego i kod pečenja mesa.

4. Najbolja su ulja od žitarica koja su mirisom i okusom nenametljiva poput suncokretova ili ulja od kikirikija (ako netko voli dašak egzotike). Koliko je dovoljno ulja? Ovisno koliko toga pržite, ali zapamtite kako je uvijek bolje u ovom slučaju imati viška nego manjka zato nemojte dvojiti trebate li otvoriti novu bocu.

5. Prepržena jela po mogućnosti vadite iz ulja pomoću žičane hvataljke, a nakon prženja stavite na tanjur obložen papirom za pečenje.

6. Pazite d temperatura bude visoka. Zapamtite: niža temperatura, manje vlage. Ako dodate malo vinskog octa u krumpiriće koje želite pržiti, oni će biti hrskaviji.

7. Često se znaju pojaviti savjeti kako je dobro dodati malo šećera u pržene krumpiriće, ali postoji opasnost da on prebrzo zagori, a iznutra imate sirov krumpir, zato je bolja varijanta s octom.

8. Prženu hranu je najbolje poslužiti toplu iako pržena piletina može stajati do pola sata i biti jednako ukusna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:35