Salata Panzanella za koju ne trebate recept!

Nju pripremite za manje vremena nego dok kažete panzanella...

Salata s kruhom! Odlično će poslužiti i onaj star nekoliko dana. Narežite ga na kockice, a zatim ga na malo maslinova ulja istostirajte na tavi. Ovo je praktički salata bez recepta. Važno ja znati samo ključne sastojke koje lijepo pomiješate u velikoj zdjeli, velikodušno prelijete maslinovim ulje i acetom balsamicom i eto veselja.

Talijanski je izum, točnije toskanski, potječe iz 16.stoljeća, a prvi se dosjetio biskup Brozino kako je napraviti.

Dakle, trebat će vam: prepečeni komadići kruha, rajčice (što zrelije, to bolje), puno svježeg bosiljka i crveni luk.

U posudu prvo stavite prepečene komadiće kruha, a zatim prelijte maslinovim uljem i acetom.

Sve dobro promiješajte i to je to! Ovo je jedna od najbržih salata sa sastojcima koje praktički uvijek imate kod kuće.

Izvor fotografija: James Ransom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:33