Rio Mare i Kuhinja mame i Maje na kulinarskim radionicama

8.11. u 18 sati u sklopu Tjedna Dobre hrane

U nedjelju 8.11. u 18 sati svakako ne propustite Rio Mare radionicu na Tjednu dobre hrane gdje će se uz pomoć Kuhinje mame i Maje, malene obiteljske tvrtke za catering, pripremati ukusna salata s rižom i tunjevinom.

Spojila ih je ljubav prema hrani i spravljanje jela odličnoga ukusa iz visokokvalitetnih, svježih i prirodnih namirnica kontroliranog podrijetla.

Kuhinja mame i Maje će na radionici pokazati kako pripremiti brzi, ukusan, a zdravi obrok s tunjevinom bez umjetnih aroma, boja, aditiva, konzervansa, bez umaka i krema u prahu. Ukratko, obrok koji je u potpunosti prirodan i svjež i pripremljen s puno ljubavi.

Tuna je jedna od riba s najvećom hranjivom vrijednošću. Jeste li znali da je konzervirana riba punopravna alternativa svježoj ribi, garantira istu nutritivnu vrijednost, ne sadrži konzervanse i strogo je kontrolirana?

Konzervirana riba je izuzetno bogata plemenitim bjelančevinama. Riblje bjelančevine se nazivaju “plemenitima” jer sadrže sve vrste aminokiselina koje su ključne za održavanje našeg organizma zdravim. Samo 100 g ocijeđene tunjevine u maslinovom ulju sadrži 24 g bjelančevina, više od sirovog odreska jednake težine.

Tunjevina osigurava zdrav i lagan obrok. Naime, za probavljanje tunjevine je potrebno samo dva sata, duplo manje nego za meso. Nutricionisti savjetuju konzumaciju ribe najmanje dva puta tjedno te zagovaraju unos od najmanje 300 g tjedno. A kako pripremiti brzi, a zdravi obrok?

Posjetite Rio Mare radionicu na Tjednu dobre hrane gdje će se pripremati ukusnu salatu s rižom i tunjevinom.

ZANIMLJIVOST!

Jela iz Kuhinje mame i Maje su po mnogo čemu drugačija od onoga što se obično očekuje u standardnoj catering ponudi. Koriste se mahom sastojci iz poznatoga izvora, uzgojene lokalno u vrtu, dobro nam znane kumice, a nerijetko i iz vlastite proizvodnje ili uzgoja, jer kuhati s kvalitetnom namirnicom punoga okusa, pola je uspjeha.

Onu drugu polovicu za stol, pak donosu, vješte ruke mame i Maje, koje su prisutne kod pripreme baš svakog jela u njihovoj kuhinji. Svaki zalogaj iz njihove ponude je ručno rađen od zdravih sezonskih sastojaka poznatog podrijetla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:52