Naslovnica » Restorani » Dubravkin put

Dubravkin put

Ocijeni restoran:
  • Glavni kuhar: Vanja Vrkljan
  • Radno vrijeme: 11-24 h, zatvoreno nedjeljom
  • Specijaliteti: Mediteranska kuhinja
  • Vinska ponuda: 600 vina u ponudi
  • Broj mjesta: 110
  • Plaćanje karticama:
  • Vegetarijanska hrana:
  • Parking:
  • Pristup invalidima:
  • Ljubimci:
  • Rezervacija:
  • WiFi:

O restoranu

Dubravkin put je zaista fantastično smješten - u samom centru grada, a ipak na osami, u šumi podno Tuškanca. Za toplih dana, kada se može sjediti na terasi, nećete naći bolju lokaciju za ručak u gradu. "Tko je vaš idealan gost?", pitam Željka Bročilovića, kojega cijeli grad zna samo pod nadimkom Carlos. "Idealan gost je onaj koji ti vjeruje, koji osjeća dozu poštovanja i povjerenja."…

Dubravkin put je zaista fantastično smješten – u samom centru grada, a ipak na osami, u šumi podno Tuškanca. Za toplih dana, kada se može sjediti na terasi, nećete naći bolju lokaciju za ručak u gradu. “Tko je vaš idealan gost?”, pitam Željka Bročilovića, kojega cijeli grad zna samo pod nadimkom Carlos. “Idealan gost je onaj koji ti vjeruje, koji osjeća dozu poštovanja i povjerenja.” Carlos u Dubravkinu putu nije samo sommelier, već capo di tutti. Dugo je radio u Italiji, dobro poznaje njihove najbolje restorane, uključujući i one ovjenčane Michelinovim zvjezdicama, ali stil kojim vodi Dubravkin put sam opisuje kao njemački. Standardi su postavljeni visoko. Ovo je mjesto sasvim preuređeno i zapravo ponovno rođeno 2010. i danas je najljepše uređen, najatraktivniji restoran u metropoli s nenadmašnom vinskom ponudom. Ipak, još k njima zalutaju gosti koji očekuju ponudu nekadašnjeg tradicionalnog ribljeg restorana. Nemojte ponoviti tu pogrešku. U kuhinji današnjeg Dubravkina puta vlada neka sasvim drugačija priča. Glavni chef je mladi Vanja Vrkljan. “Moja filozofija? Puštam namirnicu da bude kakva je, bit je u jednostavnosti, bez promjene bazičnog okusa.” Prezentacija je moderna, jela internacionalna, s laganim naglaskom na mediteranskoj kuhinji. Jelo koje se chefu osobito sviđa, koje dobro opisuje njegovu kuharsku filozofiju? “Možda romb u umaku od komorača s povrćem i shiitake gljivama. Ili morska terina od gambera, lososa, brancina i povrća. Glazirana koljenica u umaku od peršina s kuskusom.” Mi dodajemo – probajte tagliatu od jadranske tune na kremi od špinata i wasabija. A isplati se doći i samo na kolač – možda millefoglie od jabuke.

1 komentar

  • Luna 18. Ožujak 2013. u 16:24

    Hrana ukusna, mastovita i skupa, porcije male, ambijent lijep, mladji konobari ljubazni, usluzni i simpaticni, ali najstariji (celavi) izrazito neljubazan i mrzovoljan.

Komentiraj

Niste registrirani? Učinite to ovdje.

Connect with Facebook