Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 10 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg blitve ili špinata
- 2 mlada luka
- 4 jaja
- malo kopra
- 250 g feta sira
- 150 g ricotte
- 100 g mozzarelle
- 10 dkg tvrdog kozjeg sira
- 8 kora za savijače
- 30 g krušnih mrvica
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Blitvu i špinat operite, narežite i kratko prokuhajte u slanoj kipućoj vodi, a povrće, čim ga izvadite iz kipuće vode, stavite u zdjelu s hladnom. Dobro ocijedite.
2. korak
Dobro ocijedite. Dobro ocijeđeno povrće pomiješajte s jajima i usitnjenim sirevima, popaprite i posolite.
3. korak
Pećnicu zagrijte na 180 stupnejva. Dvije kore premažite maslinovim uljem pa njima obložite pravokutni ili okrugli kalup, 2-3 kore ostavite da njima poklopite pitu, a ostatak kora rastrgajte i umiješajte u smjesu s povrćem.
4. korak
Taj nadjev stavite na kore u kalupu pa prekrijte s ostatkom kora lagano premazanih uljem.
5. korak
Gornji dio pite prije pečenjja lagano pošpricajte vodom i pecite oko 45 minuta pokriveno aluminijskom folijom a nakon toga foliju maknite i pecite još 15 tak minuta.