Zelena pita

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 10 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg blitve ili špinata
  • 2 mlada luka
  • 4 jaja
  • malo kopra
  • 250 g feta sira
  • 150 g ricotte
  • 100 g mozzarelle
  • 10 dkg tvrdog kozjeg sira
  • 8 kora za savijače
  • 30 g krušnih mrvica
  • maslinovo ulje

Priprema

1. korak

Blitvu i špinat operite, narežite i kratko prokuhajte u slanoj kipućoj vodi, a povrće, čim ga izvadite iz kipuće vode, stavite u zdjelu s hladnom. Dobro ocijedite.

2. korak

Dobro ocijedite. Dobro ocijeđeno povrće pomiješajte s jajima i usitnjenim sirevima, popaprite i posolite.

3. korak

Pećnicu zagrijte na 180 stupnejva. Dvije kore premažite maslinovim uljem pa njima obložite pravokutni ili okrugli kalup, 2-3 kore ostavite da njima poklopite pitu, a ostatak kora rastrgajte i umiješajte u smjesu s povrćem.

4. korak

Taj nadjev stavite na kore u kalupu pa prekrijte s ostatkom kora lagano premazanih uljem.

5. korak

Gornji dio pite prije pečenjja lagano pošpricajte vodom i pecite oko 45 minuta pokriveno aluminijskom folijom a nakon toga foliju maknite i pecite još 15 tak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 16:48