Zec iz pećnice

Težina pripreme: teško

Vrijeme pripreme: 75 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 1 kg mladog zeca
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 žličica suhog ružmarina
  • 2 glavice luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1/2 šalice suhog bijelog vina
  • 1/2 šalice pilećeg temeljca
  • 1/4 šalice nasjeckanog peršina
  • 1 mljevena crvena paprika
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. Zeca razrežite na komade pa ih pospite mljevenom crvenom paprikom, posolite i popaprite.

Zagrijte ulje i jednu žlicu maslaca u posudi za pečenje. Poslažite komade zeca i sve pospite ružmarinom. Zatim stavite posudu u pećnicu na 30 minuta.

2. korak

U međuvremenu nasjeckajte luk i češnjak. Nakon toga preokrenite meso pa vratite u pećnicu na još pet minuta. Potom pospite lukom i češnjakom pa opet vratite na pet minuta. Zatim dolijte vino i temeljac.

3. korak

Pecite još dvadesetak minuta, ali povremeno okrećite komade mesa. Na kraju umiješajte preostalu žlicu maslaca i pospite ružmarinom.

4. korak

Savjet: U protvan sa zecom možete dodati i razno povrće, poput mrkve ili krumpira, koje će vam kasnije biti prilog uz jelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 05:32