Težina pripreme: teško
Vrijeme pripreme: 75 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 1 kg mladog zeca
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 žličica suhog ružmarina
- 2 glavice luka
- 3 češnja češnjaka
- 1/2 šalice suhog bijelog vina
- 1/2 šalice pilećeg temeljca
- 1/4 šalice nasjeckanog peršina
- 1 mljevena crvena paprika
- sol i papar
Priprema
1. korak
Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. Zeca razrežite na komade pa ih pospite mljevenom crvenom paprikom, posolite i popaprite.
Zagrijte ulje i jednu žlicu maslaca u posudi za pečenje. Poslažite komade zeca i sve pospite ružmarinom. Zatim stavite posudu u pećnicu na 30 minuta.
2. korak
U međuvremenu nasjeckajte luk i češnjak. Nakon toga preokrenite meso pa vratite u pećnicu na još pet minuta. Potom pospite lukom i češnjakom pa opet vratite na pet minuta. Zatim dolijte vino i temeljac.
3. korak
Pecite još dvadesetak minuta, ali povremeno okrećite komade mesa. Na kraju umiješajte preostalu žlicu maslaca i pospite ružmarinom.
4. korak
Savjet: U protvan sa zecom možete dodati i razno povrće, poput mrkve ili krumpira, koje će vam kasnije biti prilog uz jelo.