Zdravi muffini

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • šalica pšeničnog brašna
  • šalica rižinog brašna
  • šalica pirovog brašna
  • 2/3 šalice suhih brusnica ili grožđica
  • jedna veća naribana kruška
  • pola šalice sjeckanih badema ili lješnjaka
  • šalica i pol mlaćenice ili mlijeka
  • pola šalice maslinovog ulja
  • 2 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • pola šalice agavinog slada ili meda

Priprema

1. korak

Pomiješajte u zdjeli sve suhe sastojke. U drugoj pomiješajte sve vlažne – jaja, rastopljeni med, ulje i mlaćenicu. Izmiksajte da se sjedine, pa ih izlijte u posudu sa brašnom.

2. korak

Dodajte i naribanu krušku pa još jednom sve izmiksajte da dobijte glatku, ravnomjernu smjesu. Ako vam se čini pregusta, dodajte još malo stepka.

3. korak

Izlijte smjesu u namaštene i pobrašnjene kalupe za muffine (osim ako koristite silikonske, njih ne morate). Posipajte ih mrvicama kokosa ili suhim brusnicama za ukras.

4. korak

Pecite dvedesetak minuta na 180 stupnjeva. Pustite da se sasvim ohlade u kalupima prije nego što ih izvadite. Servirajte sasvim hladne ako se uspijete strpiti.

5. korak

Savjet: Ovakvi su muffini vrlo zasitni i nutricionistički vrijedni (orašasti plodovi, suho voće…) pa su idealan obrok za klince. Spakirajte im za školu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 04:01