Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- šalica pšeničnog brašna
- šalica rižinog brašna
- šalica pirovog brašna
- 2/3 šalice suhih brusnica ili grožđica
- jedna veća naribana kruška
- pola šalice sjeckanih badema ili lješnjaka
- šalica i pol mlaćenice ili mlijeka
- pola šalice maslinovog ulja
- 2 jaja
- 1 prašak za pecivo
- pola šalice agavinog slada ili meda
Priprema
1. korak
Pomiješajte u zdjeli sve suhe sastojke. U drugoj pomiješajte sve vlažne – jaja, rastopljeni med, ulje i mlaćenicu. Izmiksajte da se sjedine, pa ih izlijte u posudu sa brašnom.
2. korak
Dodajte i naribanu krušku pa još jednom sve izmiksajte da dobijte glatku, ravnomjernu smjesu. Ako vam se čini pregusta, dodajte još malo stepka.
3. korak
Izlijte smjesu u namaštene i pobrašnjene kalupe za muffine (osim ako koristite silikonske, njih ne morate). Posipajte ih mrvicama kokosa ili suhim brusnicama za ukras.
4. korak
Pecite dvedesetak minuta na 180 stupnjeva. Pustite da se sasvim ohlade u kalupima prije nego što ih izvadite. Servirajte sasvim hladne ako se uspijete strpiti.
5. korak
Savjet: Ovakvi su muffini vrlo zasitni i nutricionistički vrijedni (orašasti plodovi, suho voće…) pa su idealan obrok za klince. Spakirajte im za školu.