Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 1 šalica rižinog brašna
- 1 šalica glatkog pšeničnog brašna
- 1 šalica mljevenog maka
- 2 jogurta
- 1/2 šalice maslinova ulja
- 3 žlice kakaa
- 1 žlica acai praha
- 1 žlica chia sjemenki
- 1/2 šalice smeđeg šećera
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 jaja, žumanjci i bjelanjci odvojeno
- 1 veća jabuka
- 1/2 žličice morske soli
Priprema
1. korak
Zagrijte pećnicu na 180. Pomiješajte brašna, mak, prašak za pecivo, kakao i acai i chia sjemenke ako ih koristite. Ako ih nemate, slobodno ih sasvim preskočite ili zamijenite rogačem. One su u našoj verziji kolača jer smo željeli nutritivno bogat i hranjiv kruh kakav smatramo idealnim za rani ručak. Ali i bez superhrane ovaj će kolač biti izdašan i bogatog okusa.
2. korak
Šećer razmutite sa žumanjicima dok ne postane pjenasto i malo posvijetli.
Dodajte suhim sastojcima, pa onda i jogurt, ulje i naribanu oguljenu jabuku. Sve dobro izmiksajte. Žumanjke sa soli istucite u čvrsti snijeg pa i njih na kraju umiješajte lagano u smjesu. Sve istresite u dubok četvrtasti kalup koji ste premazali maslacem i posipali brašnom. Pecite oko 40 minuta. Pustite neka se sasvim ohladi u kalupu.