Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 50 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4 pureća filea
- 300 g sira ricotta
- 300 g mozzarelle
- 300 g mladih vrhova koprive
- 2 jušne žlice tostiranih pinjola
- 4 režnja češnjaka
- sol i papar
- malo limunova soka
- Za bešamel:
- 7 dcl mlijeka
- 30 g maslaca
- 30 g brašna
- 1 jušna žlica sitno ribanog parmezana
Priprema
1. korak
Pureće filee posolite i popaprite. Koprivu blanširajte u kipućoj slanoj vodi, procijedite i nasjeckajte. Pomiješajte ju s ricottom, tostiranim pinjolima, sitno sjeckanim češnjakom, limunovim sokom i sitnim komadićima mozzarelle. Popaprite i posolite. Smjesom namažite pureće filee te ih zarolajte i pričvrstite čačkalicom.
2. korak
Za bešamel na tavici rastopite maslac, dodajte brašno i energično miješajte minutu, dvije pazeći da se ne naprave grudice i da dobijete glatku smjesu. Zatim, istodobno miješajući, ulijte mlijeko. Kuhajte nekoliko minuta da se smjesa zgusne, a zatim dodajte parmezan.
3. korak
Zarolane pureće filee složite u nauljen kalup za pečenje, prelijte bešamelom i pecite na 180 stupnjeva dok ne dobiju zlatnu boju. Kad su filei pečeni, pokrijte ih folijom i ostavite nekoliko minuta da odstoje, a zatim ih narežite na fete, dodajte bešamel u kojem su se pekli te poslužite uz salatu.