Zarolana puretina s koprivom i bešamelom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 50 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4 pureća filea
  • 300 g sira ricotta
  • 300 g mozzarelle
  • 300 g mladih vrhova koprive
  • 2 jušne žlice tostiranih pinjola
  • 4 režnja češnjaka
  • sol i papar
  • malo limunova soka
  • Za bešamel:
  • 7 dcl mlijeka
  • 30 g maslaca
  • 30 g brašna
  • 1 jušna žlica sitno ribanog parmezana

Priprema

1. korak

Pureće filee posolite i popaprite. Koprivu blanširajte u kipućoj slanoj vodi, procijedite i nasjeckajte. Pomiješajte ju s ricottom, tostiranim pinjolima, sitno sjeckanim češnjakom, limunovim sokom i sitnim komadićima mozzarelle. Popaprite i posolite. Smjesom namažite pureće filee te ih zarolajte i pričvrstite čačkalicom.

2. korak

Za bešamel na tavici rastopite maslac, dodajte brašno i energično miješajte minutu, dvije pazeći da se ne naprave grudice i da dobijete glatku smjesu. Zatim, istodobno miješajući, ulijte mlijeko. Kuhajte nekoliko minuta da se smjesa zgusne, a zatim dodajte parmezan.

3. korak

Zarolane pureće filee složite u nauljen kalup za pečenje, prelijte bešamelom i pecite na 180 stupnjeva dok ne dobiju zlatnu boju. Kad su filei pečeni, pokrijte ih folijom i ostavite nekoliko minuta da odstoje, a zatim ih narežite na fete, dodajte bešamel u kojem su se pekli te poslužite uz salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:50