Zapečeni sote

Težina pripreme: jako lagano

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 80 dag telećeg filea
  • 20 dag svježe paprike
  • 20 dag crvenog luka
  • 20 dag svježe rajčice
  • 20 dag šampinjona
  • 2 dl ulja
  • 4 dl vrhnja
  • 2 jaja
  • sol i papar
  • peršinov list

Priprema

1. korak

U zagrijanoj tavi na malo masnoće prodinstajte paprike, luk i šampinjone. U tavu dodajte teleći file narezan na šire trakice i zajedno dinstajte. Malo kasnije dodajte svježu rajčicu i začine.

2. korak

Servirajte u dubokom tanjuru i prelijte legir smjesom (dva žumanca i 2 dl vrhnja) te zapecite 8 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva.

3. korak

Na kraju pospite peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:33