Zapečeni bakalar u listovima blitve

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 600 g fileta bakalara
  • 8-12 velikih zdravih listova blitve
  • 3 žlice maslaca
  • 2 žlice sjeckanog svježeg estragona (ako ga ne možete nabaviti, zamijenite ga svježim začinom po želji, na primjer svježim peršinom ili koprom)
  • morska sol
  • 1-2 žlice maslinova ulja

Priprema

1. korak

U dosta slane vode blanširajte listove blitve, četiri po četiri komada, da se ne slijepe i ne potrgaju, vrlo kratko, tek da malo omekšaju. Ocijedite pažljivo jedan po jedan pa ga raširite. Odrežite tvrdi bijeli dio lista.

2. korak

Pomiješajte maslac i estragon pa njime obilno premažite bakalar, ili filete ribe po vašem izboru koju ste narezali na jednake komade. Svaki komad zamotajte u list blitve pa položite u vatrostalnu posudu (na dno stavite preostali začinjeni maslac), šavom prema dolje.

3. korak

Sarmice naslažite jednu uz drugu pa pokapajte maslinovim uljem. Pecite prekriveno folijom oko pola sata, u pećnici zagrijanoj na 180. Po želji toplo posipajte sjeckanim mladim češnjakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:01