Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 600 g fileta bakalara
- 8-12 velikih zdravih listova blitve
- 3 žlice maslaca
- 2 žlice sjeckanog svježeg estragona (ako ga ne možete nabaviti, zamijenite ga svježim začinom po želji, na primjer svježim peršinom ili koprom)
- morska sol
- 1-2 žlice maslinova ulja
Priprema
1. korak
U dosta slane vode blanširajte listove blitve, četiri po četiri komada, da se ne slijepe i ne potrgaju, vrlo kratko, tek da malo omekšaju. Ocijedite pažljivo jedan po jedan pa ga raširite. Odrežite tvrdi bijeli dio lista.
2. korak
Pomiješajte maslac i estragon pa njime obilno premažite bakalar, ili filete ribe po vašem izboru koju ste narezali na jednake komade. Svaki komad zamotajte u list blitve pa položite u vatrostalnu posudu (na dno stavite preostali začinjeni maslac), šavom prema dolje.
3. korak
Sarmice naslažite jednu uz drugu pa pokapajte maslinovim uljem. Pecite prekriveno folijom oko pola sata, u pećnici zagrijanoj na 180. Po želji toplo posipajte sjeckanim mladim češnjakom.