Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 55 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- paketić suhih tagliatella
- dvije žlice maslaca
- 500 g mljevene junetine
- konzerva pelata
- žličica smeđeg šećera
- glavica luka
- češanj češnjaka
- jedna veća glavica brokule
- parmezan za posipanje
- sol, papar
Priprema
1. korak
Na maslacu popržite luk i češnjak pa kad omekšaju, dodajte mljevenu junetinu. Kad je meso ravnomjerno posmeđilo, dodajte pelate, žličicu šećera, sol i papar.
2. korak
Pustite da umak krčka dvadesetak minuta, povremeno miješajući. Za to vrijeme u velikoj posudi s puno vode kratko blanširajte brokulu usitnjenu na cvjetove, pet minuta.
3. korak
Izgrabite brokulu šupljom žlicom, pa u istoj vodi skuhajte tagliatelle. Ocijedite tjesteninu i pomiješajte je s umakom od mljevenog mesa. Prebacite u maslacem premazanu keramičku posudu za pečenje.
4. korak
Tjestenini dodajte cvjetove brokule, pa sve dobro začinite maslinovim uljem i pospite naribanim parmezanom i nekim drugim sirom. Zapecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva dvedesetak minuta.
5. korak
Savjet: Ako želite posebno zanimljivu koricu, tjesteninu i povrće pospite bešamel umakom, pa tek onda pospite naribanim sirom.