Zapečene paprike s prosom i lisičkama na umaku od kopra

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 4 žlice prosa
  • žlica i pol lisički
  • 1 manji luk
  • 2 režnja češnjaka
  • poriluk
  • kopriva
  • mozzarella
  • tvrdi ovčji sir
  • kopar
  • peršin, celer

Priprema

1. korak

Popržiti povrće s lisičkama, a proso prethodno skuhati na pola s češnjakom i lovorom, ocijediti i sjediniti s lisičkama i povrćem.

2. korak

Smjesi dodati blanširane koprive i njome napuniti polovice paprika.

3. korak

Staviti paprike u posudu za pečenje, dodati malo temeljca i umak od kopra (klasičan umak na bazi vrhnja). Poslagati ploške mozzarelle i posuti naribani ovčji sir te zapeći u pećnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:50