Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 4 velika pačja jaja
- stručak nasjeckanog vlasca
- 4 mlada nasjeckana češnjaka
- prstohvat chilija
- maslinovo ulje, sol, papar
- 2 velike žlice milerama
Priprema
1. korak
Pećnicu zagrijte na 180 C.
Vatrostalnu posudu premažite maslacem i obložite joj dno mileramom. Ravnomjerno posipajte začine (vlasac, češnjak, chilli) i preko svega razbijte pačja jaja. Popaprite ih, posolite i prelijte s malo maslinovog ulja.
2. korak
Ubacite sve u pećnicu i pustite da se peče 20 do 25 minuta dok jaja ne izgledaju pečeno i dobiju tanku bijelu koricu preko žutanjaka.
Izvadite ih iz pećnice i servirajte uz komad svježeg, domaćeg kukuruznog/raženog kruha.