Zapečena pačja jaja sa začinima

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 4 velika pačja jaja
  • stručak nasjeckanog vlasca
  • 4 mlada nasjeckana češnjaka
  • prstohvat chilija
  • maslinovo ulje, sol, papar
  • 2 velike žlice milerama

Priprema

1. korak

Pećnicu zagrijte na 180 C.

Vatrostalnu posudu premažite maslacem i obložite joj dno mileramom. Ravnomjerno posipajte začine (vlasac, češnjak, chilli) i preko svega razbijte pačja jaja. Popaprite ih, posolite i prelijte s malo maslinovog ulja.

2. korak

Ubacite sve u pećnicu i pustite da se peče 20 do 25 minuta dok jaja ne izgledaju pečeno i dobiju tanku bijelu koricu preko žutanjaka.

Izvadite ih iz pećnice i servirajte uz komad svježeg, domaćeg kukuruznog/raženog kruha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 12:54