Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 6 kom jaja
- 4 žlice majoneze
- 1 žlica alkoholnog octa
- 1 žlica žutog senfa
- svježe samljeven crni papar
- mljevena crvena paprika za posipanje
- prstohvat soli
Priprema
1. korak
Smjestite jaja u lonac tako da su u jednom sloju (da ne bude pretrpan) i neka vam iznad jaja bude barem 3 centimetara vode. Pojačajte vatru na najjače dok voda ne prokuha, a kada prokuha smanjite vatru, poklopite lonac poklopcem i pustite da se kuhaju još jednu minutu. Maknite lonac sa vatre i pustite jaja da budu u vodi još 14 minuta. Jaja nakon 14 minuta neprestano ispirite u hladnoj vodi jednu minutu da se ohlade.
2. korak
Pažljivo ogulite jaja pod vodom i nježno pokupite vodu sa njih papirnatim ručnikom. Jaja pažljivo presijecite na polovice po dužini. Žutanjke izvadite i prebacite u zdjelu, a bjelanjke složite na pladanj. Dobro izgnječite žutanjke vilicom. Žutanjcima dodajte majonezu, ocat, senf, sol i papar i sve zajedno dobro promiješajte.
3. korak
Kada ste to sve napravili, sa čajnom žličicom odvajajte napravljenu smjesu i njome napunite bjelanjke. Pospite crvenom paprikom i poslužite.
Ukusna poslastica kojoj je teško odoljeti.