Vražja jaja s ljutim punjenjem

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 6 kom jaja
  • 4 žlice majoneze
  • 1 žlica alkoholnog octa
  • 1 žlica žutog senfa
  • svježe samljeven crni papar
  • mljevena crvena paprika za posipanje
  • prstohvat soli

Priprema

1. korak

Smjestite jaja u lonac tako da su u jednom sloju (da ne bude pretrpan) i neka vam iznad jaja bude barem 3 centimetara vode. Pojačajte vatru na najjače dok voda ne prokuha, a kada prokuha smanjite vatru, poklopite lonac poklopcem i pustite da se kuhaju još jednu minutu. Maknite lonac sa vatre i pustite jaja da budu u vodi još 14 minuta. Jaja nakon 14 minuta neprestano ispirite u hladnoj vodi jednu minutu da se ohlade.

2. korak

Pažljivo ogulite jaja pod vodom i nježno pokupite vodu sa njih papirnatim ručnikom. Jaja pažljivo presijecite na polovice po dužini. Žutanjke izvadite i prebacite u zdjelu, a bjelanjke složite na pladanj. Dobro izgnječite žutanjke vilicom. Žutanjcima dodajte majonezu, ocat, senf, sol i papar i sve zajedno dobro promiješajte.

3. korak

Kada ste to sve napravili, sa čajnom žličicom odvajajte napravljenu smjesu i njome napunite bjelanjke. Pospite crvenom paprikom i poslužite.

Ukusna poslastica kojoj je teško odoljeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:13