Viški hib

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg osušenih smokava
  • 250 g badema
  • malo rakije (oko 0,5 dl)
  • po želji grančica koromača, ili ružmarina

Priprema

1. korak

Smokvenjak ili hib specijalitet je otoka Visa. Umjesto badema, možete upotrijebiti i orahe .

2. korak

Sameljite osušene smokve. Dodajte krupnije rezane popržene bademe i rakiju (najbolje domaće) toliko da se može umijesiti smjesa.

3. korak

Smjesu formirajte u oblike malog okruglog hljepčića ili salame i posušite u pećnici na 60 °C 30 minuta. Kada se ohladi, na vrh možete staviti grančicu koromača radi mirisa, zamotati u pergament papir i spremiti.

4. korak

Poslužite uz rakiju, a može i čaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 01:34