Naslovnica » Recepti » Vepar s narančom

Vepar s narančom

Ocijeni članak:

  • 3
  • 6

Koraci pripreme

  • 1 Marinirani but od vepra izvadite iz paca te osušite. Uvaljajte ga u brašno i ispecite sa svih strana u zagrijanoj zdjeli pa ga izvadite.
  • 2 Na ulje na kojem se pekao but dodajte ocijeđeno povrće iz marinade te prepecite. Na to dodajte 2 dl soka od naranče i tekućinu od marinade.
  • 3 Kad je sve ponovno prokuhalo, vratite prepečeni but i pirjajte dok ne omekša. Umak kuhajte do željene gustoće pa ga propasirajte i procijedite.
  • 4 Umak ponovno stavite kuhati i na kraju ga završite preostalim sokom od naranče (1 dl), džemom od brusnica i na samom kraju kuhanja dodajte Grand Marnier.
  • 5 Uz vepra poslužite domaće njoke od vrganja, a možete ponuditi i kriške naranče posute cimetom.
  • 6 KUHANI PAC
  • 7 Za 1 litru marinade na 1,5 dl ulja popržite mrkvu, luk, češnjak, celer i peršin. Dodajte začine pa zatim dolijte vino i ocat. Začinite soli i paprom pa kuhajte na laganoj vatri otprilike 30 min.
  • 8

Sastojci

  • 2 kg mariniranog buta mladog vepra
  • ulje
  • maslac
  • 3 dl narančinog soka
  • 5 dag džema od brusnica
  • 0,4 dl Grand Marniera
  • sol
  • papar
  • 6 dag koncentrata rajčica
  • peršinov list
  • brašno za uvaljati but
  • KUHANI PAC
  • 1,5 dl ulja
  • 2 veće mrkve narezane na kolutiće
  • 3 glavice nasjeckanog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 7 dag narezanog celera
  • 1 nasjeckani korijen peršina
  • 2 lista lovora
  • 2 čajne žličice majčine dušice
  • prstohvat sjemenki korijandera
  • 2 čajne žličice sušene kleke
  • grančica ružmarina
  • 6 dl bijelog vina
  • 1 dl vinskog octa
  • sol, papar

0 komentara

Komentiraj

Niste registrirani? Učinite to ovdje.

Connect with Facebook